Dust is een chatbot die draait op verschillende modellen. Zo kun je een vraag stellen aan ChatGPT, maar ook aan het model Claude van Antrophic. Je gebruikt de tool Dust voor het beantwoorden van vragen, het maken van content en het ophalen van gegevens uit zelf ingestelde bronnen.
- Gratis uit te proberen
- Toegang tot meerdere AI-modellen
- Je eigen data als bron
- Koppelingen met meerdere bronnen
- Ontwikkelaarstools
- Geen koppeling met externe bronnen zonder betaald abonnement
- Beperkt geheugen
- Prijzig
Voor wie?
Dust is ontworpen voor verschillende soorten gebruikers en teams die baat kunnen hebben bij AI-ondersteunde assistenten en geavanceerde taalmodellen. Het platform is met name geschikt voor:
- Teams en organisaties: Dust is ideaal voor teams en organisaties die samenwerken aan projecten, kennis delen en efficiëntie willen verbeteren door gebruik te maken van AI-ondersteunde assistenten.
- Kenniswerkers: Individuen die veel met informatie en documenten werken, zoals onderzoekers, schrijvers, analisten en professionals in kennisintensieve sectoren, kunnen profiteren van de mogelijkheden van Dust om informatie te vinden, documenten te genereren en complexe taken te vereenvoudigen.
- Ontwikkelaars: Voor ontwikkelaars biedt Dust mogelijkheden om aangepaste assistenten te maken, geavanceerde apps te ontwikkelen en te integreren met andere platforms via de Dust Developer Tools.
- Bedrijven en ondernemingen: Dust biedt oplossingen voor bedrijven en ondernemingen die op zoek zijn naar geavanceerde AI-mogelijkheden om processen te verbeteren, klantenservice te optimaliseren en samenwerking te bevorderen.
Kortom, Dust is bedoeld voor een breed scala aan gebruikers die op zoek zijn naar manieren om hun werkprocessen te verbeteren, kennis te verrijken en efficiëntie te verhogen met behulp van AI-assistenten en geavanceerde taalmodellen.
Hoe werkt het?
Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met Dust is een Google account. Je maakt gemakkelijk een account aan en kunt direct aan de slag. Hoe dit in zijn werk gaat? Dat leggen we je uit!
Stappenplan
- Ga naar https://dust.tt/.
- Klik op ‘Start with Dust’ rechts bovenin de header.
- Je krijgt nu de mogelijkheid om je aan te melden met Google.
- Log in met je Google account.
- Je krijgt een video te zien waarin de mogelijkheden van Dust worden uitgelegd.
- Klik op ‘Start with Dust’ en ga direct aan de slag.
De mogelijkheden
Dust biedt een breed scala aan mogelijkheden. Zo biedt de tool AI-assistenten die zijn ontworpen om vragen te beantwoorden, taken uit te voeren en informatie te verstrekken op basis van gegevenssynchronisatie met platforms zoals Slack, Notion, Google Drive en GitHub. Als gebruiker kun je de assistenten zelf aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld aangepaste assistenten maken die voldoen aan specifieke behoeften, zoals het genereren van documenten, het uitvoeren van analyses of het beantwoorden van bedrijfsspecifieke vragen. Zoals eerder genoemd integreert Dust met platforms zoals Slack, Notion, Google Drive en GitHub, waardoor gebruikers toegang hebben tot gegevens en documenten vanuit verschillende bronnen binnen één interface. En tot slot maakt de betaalde versie van Dust gebruik van geavanceerde AI-modellen zoals GPT-4, Claude 2.1, Gemini Pro en Mistral. Snap je niet goed hoe Dust werkt? Dan is er een kanaal beschikbaar in de tool waar je al je vragen kunt stellen.
Abonnementen
De tool Dust heeft drie abonnementen beschikbaar. We lichten de abonnementen uitgebreid uit, zodat jij precies weet welk abonnement bij jouw behoeften past.
Vrij
Het vrij abonnement laat je kennismaken met Dust. Het abonnement is gratis, maar dit zorgt er wel voor dat er beperkingen aan dit abonnement zitten. Zo kun je per 3 uur maar 50 berichten sturen en kan maximaal 1 gebruiker gebruikmaken van de tool. Ook kun je maximaal 50 documenten als gegevensbronnen uploaden. Je krijgt bij dit abonnement toegang tot de reguliere modellen (ChatGPT 3.5 en Claude instant). De mogelijkheid om externe bronnen, zoals Google Drive, te koppelen heb je niet.
Pro
Het ‘Pro’ abonnement geef je meer mogelijkheden dan het ‘Vrij’ abonnement. Je kunt met meerdere gebruikers op een account werken. Wel heb je nog steeds maar toegang tot één werkruimte. In tegenstelling tot het ‘Vrij’ abonnement heeft het ‘Pro’ abonnement toegang tot geavanceerde modellen, zoals ChatGPT 4 en de beste versie van Claude. Met dit model kun je Dust onbeperkt berichten sturen. Het ‘Pro’ abonnement van Dust kost € 29,- per maand per gebruiker.
Onderneming
Tot slot is het abonnement ‘Onderneming’ beschikbaar. Dit abonnement is uiterst geschikt voor grote bedrijven met meer dan honderd werknemers. In dit abonnement is het mogelijk om in meerdere werkruimtes te werken. Ook geeft dit abonnement je toegang tot geavanceerde modellen, zoals ChatGPT en Claude. In dit abonnement stuur je onbeperkt berichten en raadpleeg je onbeperkt gegevensbronnen. Wil je de prijs weten van een ‘Onderneming’ abonnement? Neem dan contact op met Dust om de prijs te bespreken.
Beperkingen
Dust heeft ook enkele beperkingen. Zo kun je geen koppelingen maken met externe bronnen zonder een abonnement af te sluiten. Ook draait het model in de gratis versie niet op de meest recente versie ChatGPT 4, maar op ChatGPT 3.5. Hierdoor zijn de mogelijkheden van de chatbot beperkt. De koppelingen met bronnen als Google Drive zijn erg handig, maar wel slechts om data te kunnen raadplegen. Je kunt geen dingen aanpassen vanuit de chatbot. Ook hebben de assistenten een beperkt geheugen. Hierdoor kunnen ze soms eerdere delen van een lang gesprek vergeten, wat kan leiden tot onjuiste antwoorden.
Dust is een handige chatbot met veel mogelijkheden wanneer je in een team wilt werken. Het biedt voordelen zoals toegang tot diverse AI-modellen en de mogelijkheid om je eigen data te gebruiken. Echter, er zijn ook beperkingen. Zo zijn externe koppelingen en de nieuwste AI-modellen alleen beschikbaar met een betaald abonnement. Wil je Dust uitproberen? Dit kan gemakkelijk met een gratis abonnement, maar voor geavanceerde functies zijn er ‘Pro’ en ‘Onderneming’ abonnementen. Dust integreert met platforms zoals Slack, Notion, Google Drive, en GitHub, en is toegankelijk via een Google account. Het is een toegankelijke tool die iedereen kan uitproberen.