Claude 3.5 Sonnet: Anthropic lanceert geavanceerd AI-model

Home » Claude 3.5 Sonnet: Anthropic lanceert geavanceerd AI-model

Vandaag heeft Anthropic laten weten dat er een nieuw AI-model is gelanceerd: Claude 3.5 Sonnet, de verbeterde versie van Claude 3 Sonnet. Het model is slimmer dan alle voorgaande versies van Claude en bovendien vrij goedkoop. Ook is het beter geworden in allerlei belangrijke taken en kun je met behulp van Artifacts een eigen werkruimte maken. In dit blog lees je alles over het nieuwe AI-model!

Afbeelding gemaakt met ChatGPT

Claude 3.5 Sonnet: slimmer, sneller en goedkoper

In verhouding tot het oude Claude Sonnet, maar ook Claude Haiku en Opus, is het nieuwe AI-model erg slim en bovendien vrij goedkoop. Dat zie je ook in onderstaande grafiek. Uit een vergelijking met andere modellen bleek dat Claude 3.5 Sonnet uitzonderlijk presteert op bijna alle gebieden. Het is bijvoorbeeld beter in programmeren, wiskunde, redeneren en het analyseren van grafieken en afbeeldingen dan zijn voorgangers. Een uitgebreid overzicht van de prestaties van het model tegenover de andere versies van Claude vind je hier.

Wat is er nieuw aan Claude Sonnet?

Claude 3.5 Sonnet is niet alleen slim en vrij goedkoop, maar presteert ook erg goed op al deze gebieden:

  • Begrijpen en uiten van humor
  • Logisch redeneren op hoger denkniveau
  • Logisch redeneren op lager denkniveau
  • Coderen en programmeurs assisteren
  • Afbeeldingen en grafieken aflezen, analyseren en begrijpen
  • Handgeschreven teksten omzetten naar documenten
  • Het schrijven van opvallend menselijke teksten en gedichten

In deze video zie je hoe snel en gemakkelijk het programma werkt. Voor video’s over Claude als schrijver, codeerder en creatieve partner kun je kijken op de YouTubepagina van Anthropic.

Hoe kan ik Claude 3.5 Sonnet proberen?

Kan ik Claude 3.5 Sonnet gratis gebruiken?

Om het nieuwe Claude-model te proberen, heb je niet per se een betaald account nodig. Voor meer prompts, toegang tot Claude Haiku en Opus, snellere klantenservice en voorrang tijdens drukke periodes moet je wel een pro-abonnement aanschaffen. Voor een particulier kost dat €18 per maand, voor een bedrijf €28 per maand per persoon (exclusief btw).

Hoe werkt het nieuwe AI-model?

Wil je Claude zelf gaan proberen? Dat is heel eenvoudig. Klik hier en log eerst in met Google. Je krijgt een verificatiecode per SMS, dus je moet je telefoonnummer achterlaten. Zodra je bent ingelogd, kies je of je het programma particulier of zakelijk wilt gaan gebruiken. Daarna stelt Claude zich voor en krijg je wat informatie en disclaimers.

Je kunt gelijk beginnen met chatten. Typ iets in de zoekbalk, of upload een document of afbeelding. Zoals bij alle chatbots geldt dat de meer en betere input ook zorgen voor een betere output. Als je wilt, kun je ook experimenteren met een nieuwe functie, die nog in de testfase is: Artifacts. Met die functie kun je eerder gecreëerde antwoorden opslaan, bewerken en later opnieuw opzoeken. Zo wordt de AI-assistent een persoonlijke werkplek waar je alles vindt wat je nodig hebt.

Het verbeterde Sonnet-model van Claude is een waardevolle toevoeging aan de wereld van AI-assistenten. Als schrijver, programmeur én persoonlijke hulp is het AI-model een nieuwe topper in zijn soort. Bovendien werkt Anthropic aan veiligheid, verantwoorde AI (ook voor kinderen) én heeft het bedrijf al aangekondigd dat ook Claude Sonnet en Claude Opus binnenkort een grote update zullen krijgen. We blijven op de hoogte van het laatste nieuws!
Wil je meer lezen over AI-tools? Bekijk dan onze toolpagina’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Scalenut is een all-in-one tool om optimale SEO-content mee te maken!
Maak afbeeldingen, teksten, plaatjes en GPTs in één goedlopend programma!
Werk samen, schrijf teksten, organiseer je documenten en maak een planning met Notion!

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023