Galaxy AI: Samsung lanceert talloze slimme tools

Home » Galaxy AI: Samsung lanceert talloze slimme tools

Sinds het begin van dit jaar zie je het overal: Galaxy AI is here. Samsung heeft in de afgelopen 7 maanden allerlei nieuwe producten op de markt gebracht die zijn voorzien van nieuwe AI-functies. Afgelopen woensdag introduceerde Samsung allerlei slimme tools vanuit Parijs. Ook is er nieuws over Bixby. In dit blog lees je alles over Galaxy AI, de AI-apparaten van Samsung en de nieuwe update van Bixby!

Afbeelding gemaakt met ChatGPT

Voorop in de AI-revolutie

Het is zeker niet voor het eerst dat Samsung met vooruitstrevende innovaties op het gebied van kunstmatige intelligentie komt. Het merk heeft als doel om de dagelijkse bezigheden van de klant steeds gemakkelijker te maken. Dat doen ze door AI te introduceren in typische devices zoals smartphones en tablets. Maar ook in apparaten waarvan je het misschien minder verwacht, bijvoorbeeld koelkasten en wasmachines! Alle slimme apparaten kun je verbinden met behulp van de app SmartThings. Idealiter kun je met die app alles aan AI overlaten. Bijvoorbeeld het bedenken van recepten, het regelen van de luchtkwaliteit, ideale wascycli voor je kleding, huisdiercamera’s, AI-diagnoses van huishoudelijke problemen, kwijtgeraakte spelen vinden, meldingen bij gevaar en zelfs lampen die “dansen” op de maat van je muziek. Je moet het maar verzinnen! 

Galaxy AI – de eigen AI van Samsung

Je kunt eindeloze discussies voeren over Apple en Samsung. Iedereen heeft een andere mening over welk merk nou beter is. Op het gebied van kunstmatige intelligentie loopt Samsung echter voorop. Galaxy AI biedt allerlei slimme functies: zoeken door iets op je scherm te omcirkelen (je kent het vast van alle reclames), assistenten voor chats, aantekeningen, transcriberen en browsen, live vertaling, bewerkingssuggesties, generatieve achtergronden en het vertragen van video’s. Op welke apparaten je Galaxy AI kunt gebruiken, verschilt per functie. Zo is de slimme achtergrond, die zich aanpast aan het weer en andere omstandigheden, alleen beschikbaar op de Galaxy S24. De meeste AI-functies zijn beschikbaar op alle S23-smartphones, de Galaxy Z Fold en FIip 5, en de Galaxy Tab 9.

Nieuwe tools die Galaxy AI gebruiken

Galaxy AI is al beschikbaar op allerlei gloednieuwe Samsung-tools. Niet alleen op tablets, smartwatches en opklapbare telefoons, maar ook draagbare accessoires zoals de nieuwe Galaxy Ring. Dat is een soort smartwatch zonder scherm, die dezelfde functies heeft maar alle gevonden informatie doorstuurt naar je telefoon of tablet. Bovendien zit er al Galaxy AI in allerlei huishoudelijke apparaten, waaronder een koelkast, wasmachine, wasdroger en robotstofzuiger!

Bixby: grote update op komst

Tijdens de conferentie is niet gesproken over de AI-assistent van Samsung, Bixby. Toch heeft het hoofd van Samsungs mobiele afdeling na de presentatie aangegeven dat Bixby later dit jaar een grote update krijgt. De slimme assistent krijgt toegang tot de nieuwe functies van Galaxy AI. Daardoor kun je de stembesturing van Bixby gebruiken om contactloos gebruik te maken van AI-functies zoals ondertiteling, vertaling of slim zoeken. Deze innovatieve integratie van verschillende slimme tools zorgt voor vooroplopend  gebruiksgemak van de smartphones van Samsung.  

Met Galaxy AI en de nieuwe tools van Samsung zet het merk in op innovatie en vooruitgang. Vooral door de nadruk op het samenwerken van al hun slimme apparaten zorgen ze voor vooruitstrevende nieuwe mogelijkheden die bijna futuristisch aanvoelen. De nieuwe AI-functies die binnenkort zullen worden toegevoegd aan Bixby zorgen voor een nog makkelijkere combinatie van alle nieuwe functies. Welke taken zou jij het liefste aan slimme apparaten overlaten? .

One Reply to “Galaxy AI: Samsung lanceert talloze slimme tools”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Scalenut is een all-in-one tool om optimale SEO-content mee te maken!
Maak afbeeldingen, teksten, plaatjes en GPTs in één goedlopend programma!
Werk samen, schrijf teksten, organiseer je documenten en maak een planning met Notion!

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023