Home » Dream Machine

Als je zelf kon bepalen waarover je zou dromen, wat zou je dan kiezen? Met de AI-tool Dream Machine van Luma AI komen we weer een stap dichter bij het ontwerpen van onze dromen. Je kunt namelijk afbeeldingen en teksten omzetten in realistische bewegende beelden! Een fantastische manier om je fantasie tot leven te wekken. Op deze toolpagina vertellen we je alles over de Dream Machine!

Voordelen
 • Gratis te gebruiken
 • Makkelijk en snel
 • Realistische en consistente beelden
 • Maakt jouw ideeën werkelijkheid!
Nadelen
 • Prijzige betaalde abonnementen
 • Heeft soms moeite met beweging en tekst
 • Nog in opbouw; er wordt aan technische verbeteringen gewerkt

De introductievideo van de Dream Machine door Luma AI

Wat is Dream Machine?

Dream Machine is een AI-tool van het bedrijf Luma AI. Bijzonder aan het model is dat het getraind is op video. Daardoor kan het logische, consistente en interessante beelden maken. De tool maakt 120 frames in 120 seconden! Bijna net zo snel als je ze zelf zou kunnen bedenken, dus. Luma AI noemt Dream Machine “hun eerste stap naar het bouwen van een universele verbeeldingsmachine die voor iedereen toegankelijk is.”

De video’s die je met Dream Machine maakt, duren 5 seconden en zitten vol met actie en beweging. Bovendien gedraagt de camera zich op een logische manier. Hij beweegt bijvoorbeeld mee met je personage, of zoomt langzaam uit bij een mooi landschap. Ook kun je afbeeldingen laten bewegen met de tool:

Voor wie is Dream Machine?

Zoals gezegd is Dream Machine voor iedereen toegankelijk. Via de website kun je gelijk beginnen je ideeën tot leven te wekken. Je kunt alles maken wat je wilt, dus ga vooral experimenteren. De tool is vooral handig als je inspiratie zoekt voor een creatief project, of een baan hebt waarbij je kinderen of cursisten laat werken met AI of creativiteit. Met een betaald abonnement kun je de video’s bovendien voor commercieel gebruik inzetten. Zo maak je de gaafste teasers, reclames of thumbnails. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Hoe werkt het?

Klik op de website van Luma AI op de knop rechtsboven met de tekst “Try Now”. Log in met je Google-account. Je krijgt dan een balk te zien. Daarin typ je wat je in de video kunt zien. Met het knopje aan de linkerkant kun je ook nog een afbeelding kiezen die in de video verwerkt moeten worden!

Hoe je een goede prompt schrijft, verschilt per methode.

Als je met een afbeelding werkt:

 1. Kies een afbeelding van het bestandstype JPG, JPEG of PNG
 2. Zonder “Enhance prompt” moet je én de afbeelding, én de de dingen die je in de video wilt zien beschrijven
 3. Met “Enhance prompt” hoef je alleen te beschrijven wat je in de video wilt zien
 4. Beschrijf zoveel mogelijk details, vooral de bewegingen die je wilt zien. Dus niet “een ballerina”, maar “een dansende ballerina die haar armen sierlijk uitstrekt naar boven terwijl ze in het rond draait, met dansers achter haar die laag naar de grond buigen” (voorbeeld van Luma AI)

Als je met tekst werkt:

 1. Het is handig om te beginnen met de functie “Enhance Prompt” aan. Dan kun je een korte beschrijving geven, die Dream Machine zelf aanvult waar nodig
 2. Zonder “Enhance prompt” zul je meer moeten schrijven over de inhoud, omgeving en bewegingen die je wilt zien. Kies voor zo’n 3 tot 4 zinnen. Een voorbeeld van Luma AI: “Sombere, nostalgische stijl. Een jongeman zit op een boomstronk in het bos, tussen de warmgekleurde herfstblaadjes. Hij draagt een bruin jasje, donker t-shirt en blauwe spijkerbroek. Zijn vingers bewegen behendig over de fretten van zijn akoestische gitaar.”
 3. Des te meer details je geeft over de camera, bewegingen, eigenschappen (kleur, textuur) en achtergrond, des te beter de Dream Machine kan maken wat jij voor je ziet!

Al met al een makkelijk te gebruiken tool! Als iets niet lukt, kun je nog op de pagina met veelgestelde vragen kijken. 

Mogelijkheden van Dream Machine

Met de Dream Machine kun je op twee verschillende manieren video’s maken: met een afbeelding of met tekst. Hoe je dat doet, lees je hierboven. De mogelijkheden zijn eindeloos, behalve dat de video vrij kort wordt. Het is het beste (en het leukst!) om zelf te gaan experimenteren met alles wat je voor je ziet. Als je geen inspiratie hebt, geeft de Dream Machine zelf een voorzetje (tekst onder de chatbalk). Je kunt ook een afbeelding op Google zoeken, of ChatGPT vragen om een interessant script! Zoals gezegd: eigenlijk kan alles met deze tool. De komende tijd gaat Luma Labs ook nog werken aan mogelijkheden om je video’s te bewerken.

Video gemaakt met Dream Machine

Abonnementen 

Er zijn vier verschillende abonnementstypen:

Gratis

 • Geen kosten
 • 30 prompts per maand
 • Geen commercieel gebruik van video’s
 • Geen voorrang bij drukte

Standaard

 • 24 dollar per maand
 • 150 prompts per maand
 • Commercieel gebruik en verwijderen van watermerk zijn toegestaan
 • Beperkte voorrang bij drukte

Pro

 • 80 dollar per maand
 • 430 prompts per maand
 • Commercieel gebruik en verwijderen van watermerk zijn toegestaan
 • Voorrang bij drukte

Premier

 • 400 dollar per maand
 • 2030 prompts per maand
 • Commercieel gebruik en verwijderen van watermerk zijn toegestaan
 • Voorrang bij drukte

Beperkingen van Dream Machine

De Dream Machine is een innovatieve AI-tool, maar heeft ook nog wat beperkingen. Ten eerste is het programma zo populair dat het af en toe te druk wordt. De hoeveelheid video’s die je mag maken, wordt dan per dag bepaald (dus ook als je deze maand nog 50 video’s tegoed hebt, kan Luma AI bepalen dat je er vandaag maar 5 kan maken). Ten tweede zijn er nog wat technische problemen, waar nog aan gewerkt wordt. Bijvoorbeeld met het verwerken van afbeeldingen in video’s. Tenslotte heeft de AI-tool last van een paar typische bugs die we ook zien bij tools als Sora. Voorwerpen gaan in elkaar over, de staart van een hond wisselt ineens van plek met zijn neus of bewegingen en teksten kloppen niet met je prompt. Dit zijn typische AI-mankementen van dit moment, waar hard aan gewerkt wordt. 

Video gemaakt met Dream Machine. Ook deze video ziet er nog niet zo vloeiend uit als de voorbeelden die je op internet tegenkomt.

De Dream Machine van Luma AI is een interessante tool waarmee je je ideeën omzet in werkelijkheid. Het programma maakt van jouw plaatjes of tekst bewegende, kleurrijke beelden. Er wordt nog aan sommige functies gewerkt, maar de video’s worden steeds beter. Volgens sommigen is de output van de Dream Machine zelfs beter dan die van Sora… Wat vind jij van deze AI-tool? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Scalenut is een all-in-one tool om optimale SEO-content mee te maken!
Maak afbeeldingen, teksten, plaatjes en GPTs in één goedlopend programma!
Werk samen, schrijf teksten, organiseer je documenten en maak een planning met Notion!

Dream Machine
4.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023