AI gebruikt in film over zangeres Edith Piaf

Home » AI gebruikt in film over zangeres Edith Piaf


Édith
Piaf komt tot leven in een film van Warner Music Entertainment. Samen met het agentschap van de Franse zangeres wordt er gewerkt aan een film over het  leven van de Franse zangeres. AI speelt
Édith Piaf en vervangt daarmee een actrice. Dit is een doorbraak in de filmindustrie. 

Edith Piaf singing
Foto gemaakt met Let’s Enhance

Om de film te kunnen maken is er een AI model getraind met honderden originele spraakopnamen en beelden van
Édith Piaf (1915-1963). Een aantal van deze opnamen is wel tachtig jaar oud. Met deze technologie komt de Franse zangeres weer tot leven op het doek. ‘Het is zo realistisch dat ‘Het is alsof we met haar in een kamer zitten,’ zeggen Catherine Glavas en Christie Laume, uitvoerders van Piafs agentschap. 

De film vertelt het levensverhaal van de iconische zangeres die tevens een symbool was voor vrouwenemancipatie. Het speelt zich in de jaren 20 tot de jaren 60 in Parijs en New York. Tijdens de film zijn persoonlijke fragmenten, optredens en tv-interviews van Édith Piaf te zien. Dit geeft het publiek een unieke kijk in het leven van de zangeres. 

Édith Piaf is bekend van hits zoals La Vie en Rose en Non, je ne regrette rien. Vandaag de dag is Piaf nog steeds populair met bijna 300 miljoen streams. Ze stond bekend als iemand die tegen de norm streed en niet opgaf. Haar leven is al meermaals verfilmd. De nabestaanden van Piaf noemen de film onroerend. Zij hebben dan ook toestemming gegeven voor het gebruik van alle opnames en het beeldmateriaal.

Momenteel is er een concept gemaakt voor de film. Wanneer de hele film uitkomt is nog niet bekend. We zijn benieuwd hoe het resultaat is en of AI inderdaad een actrice of acteur kan vervangen. Wat vind jij van deze ontwikkeling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023