Je auto besturen met je stem? Het kan met de technologie van TomTom & Microsoft.

Home » Je auto besturen met je stem? Het kan met de technologie van TomTom & Microsoft.

TomTom en Microsoft slaan de handen ineen en werken aan een innovatieve spraakassistent voor in de auto. In een persbericht laten ze weten dat de assistent kan meer dan alleen navigeren. Onder andere Microsofts taalmodel Azure OpenAI Service wordt ingezet voor het besturen van de spraakassistent. 

TomTom en Microsoft Spraakgestuurde assistent

Met de spraakassistent navigeer je met je stem. Zo wijzig je de route eenvoudig terwijl je onderweg bent. Ook navigeer je snel naar je volgende locatie en voeg je een tussenstop toe op een specifieke locatie. Daarnaast wordt het mogelijk om verschillende taken in je auto over te dragen aan AI. Open en sluit je ramen, verander de temperatuur en bedien de radio door een opdracht te geven met je stem. Dit is een innovatie die het autorijden naar een nieuw niveau brengt. 

Beschikbaar voor meerdere systemen

De spraakassistent wordt standaard ingebouwd in TomTom’s Digital Cockpit en kan worden geïntegreerd in andere automotive infotainmentsystemen van autofabrikanten. Over de automerken die gebruik gaan maken van de assistent is nog niets bekend. Naast het grote taalmodel van Microsoft Azure OpenAI Service wordt de spraakassistent ondersteund en getraind door Azure Kubernetes Services, Azure Cosmos DB en Azure Cognitive Services. 

Samenwerking

De samenwerking tussen TomTom en Microsoft komt niet als een verrassing. De bedrijven werken sinds 2016 veel samen op het gebied van technologische innovaties. “Met beide bedrijven die integreren waar ze het beste in zijn in één oplossing, transformeren we de ervaring in het voertuig, waardoor bestuurders alles aan hun auto kunnen vragen en erop kunnen vertrouwen dat het zal worden geleverd”, zegt Mike Schoofs, Chief Revenue Officer bij Tomtom. Momenteel is de spraakassistent nog niet beschikbaar. 

Release

Over de release van het nieuwe systeem van TomTom is nog niets bekend. Volgens het Nederlandse bedrijf worden er meer details bekendgemaakt tijdens de Consumer Electronics Show. Deze show vindt plaats in het Las Vegas Convention Center van 9 januari tot en met 13 januari 2024. Het duurt dan waarschijnlijk nog een tijd voordat de technologie beschikbaar is voor klanten. Tot die tijd moet je echt zelf je navigatie instellen en je radio bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023