Chai
4.3/5

Chai

Chat met AI vrienden in jouw eigen fantasiewereld. Elke AI vriend heeft een eigen karakter. Ook kun je jouw eigen AI vriend creëeren. 

Home » Chai

Een interessante tool die je vooral gebruikt voor persoonlijk entertainment is Chai. Dit is een applicatie waarbij je kunt chatten met AI vrienden. Deze vrienden hebben allemaal een eigen karakter en dit karakter zit ook verwerkt in de berichten die ze naar je sturen. Chai is een leuke manier om je eigen  fantasiewereld in te stappen en te ontsnappen aan de werkelijkheid.

Pros
 • Creëer je eigen fantasiewereld
 • Makkelijk te gebruiken
 • Beschikbaar voor Android en IOS
 • Gratis gebruik tot 70 berichten per drie uur
 • Creëer jouw eigen AI vriend
Cons
 • Abonnement nodig voor onbeperkt chatten
 • Alleen voor entertainment
 • Bevat schadelijke content
Chai AI tool
Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Voor wie?

Chai is bedoeld als amusement. Het is dus geschikt voor particulieren die een vorm van entertainment zoeken. Het chatten met verschillende karakters is een leuke ervaring om uit te testen in je vrije tijd.

Hoe werkt Chai?

 1. Download de Chai app in de Google Playstore of Appstore. 
 2. Maak een account aan of log in met Google.
 3. Kies jouw AI vriend uit op basis van zijn of karakter of creëer je eigen AI vriend.
 4. Start met chatten.
Twee personages van Chai met wie je kan chatten

De mogelijkheden 

Chai heeft dus de mogelijkheid om je eigen AI vriend te creëren. Je kiest zelf het gender, de karaktereigenschappen en de Avatar van je AI vriend. Ook kies je of dit karakter voor iedereen beschikbaar is of alleen voor jou. Je beschrijft voor de door jou gecreëerde AI vriend ook een scenario waar elke nieuwe conversatie mee begint. Chatten met door anderen gemaakte AI vrienden is ook mogelijk. Je hebt een keuze uit tal van verschillende karakters met uiteenlopende rollen en eigenschappen. Sommigen zijn zeer specifiek zoals: ‘your ex-wife’ of ‘your cold and mean boyfriend.’ Ook de gesprekken met door anderen gecreëerde AI vrienden beginnen met een scenario. 

Tussen het chatten door zal soms nog een situatie voorkomen waarbij er een situatie beschreven wordt. Bijvoorbeeld: ‘walks angrily through the room’ of ‘smiles and looks you in your eyes.’ Het is dus echt een interactieve chat waarbij je AI vriend direct reageert op jouw berichten. Bij elk antwoord van je AI vriend komt het karakter naar voren. Dit zorgt voor een interessante chat ervaring. 

Abonnementen

Het chatten met jouw favoriete AI vriend is gratis. Wel heb je een limiet van 70 berichten die je kan versturen. Deze worden gerefreshed binnen drie uur. Wil je ongelimiteerd chatten? Dan is het mogelijk om een abonnement te nemen. Er zijn twee soorten abonnementen beschikbaar. 

Premium

Met een Premium abonnement kun je een ongelimiteerd aantal berichten versturen en chat je met elk karakter. Bovendien heb je met dit abonnement geen last van advertenties. Het Premium abonnement kost € 13,99 per maand of € 154,99 per jaar.

Ultra

Met het Ultra abonnement van Chai heb je dezelfde voordelen als bij het Premium abonnement. Als extra maak je gebruik van de beste taalmodellen en heb je toegang tot exclusieve functies. Het Ultra abonnement kost € 33,99 per maand of € 309,99 per jaar.

Onze ervaring

Het induiken van jouw eigen fantasiewereld lijkt onschuldig, maar op Chai zit geen duidelijk filter. Tijdens onze ervaring met Chai hebben we een aantal chats gehad waarbij de antwoorden als schadelijk of onveilig kan worden gezien. Dit is gevaarlijk voor kwetsbare mensen. Pas hier dus voor op. Het voordeel is dat je AI vriend niet zomaar een chat zal beginnen dus jij hebt altijd de mogelijkheid om de chat te stoppen, door niet meer te reageren. 

Gelukkig zijn er ook genoeg positief ingestelde AI vrienden met wie we een prettig gesprek hebben gevoerd. Kies dus zelf goed met welke AI vrienden je wil chatten. Experimenteren kan geen kwaad, maar het is goed om je bewust te zijn van zowel de positieve als negatieve kanten van Chai. 

Chai Details

Software

"Chai is het antwoord op eenzaamheid uit de toekomst"

5.0
Gebruiksgemak
4.0
Prijs/Kwaliteit
4.0
Opties
4.0
Output
4.3 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Chai
4.3/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023