Lexica
4.3/5

Lexica

Lexica is een zoekmachine voor AI gegenereerde geïllustreerde afbeeldingen. Ook is het in Lexica mogelijk om (tegen betaling) zelf afbeeldingen te genereren.

Home » Lexica

Lexica is ontstaan als AI tool waarmee je  door AI gegenereerde afbeeldingen kunt opzoeken. Nu kun je naast het zoeken van door AI gegenereerde afbeeldingen ook zelf afbeeldingen laten genereren. Het zoeken van afbeeldingen is gratis, terwijl het zelf laten genereren van afbeeldingen geld kost. Belangrijk om te weten is dat Lexica geanimeerde en fictieve afbeeldingen creëert. Realistische foto’s zul je via deze AI tool dus niet gaan vinden of genereren.

Pros
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gratis afbeeldingen zoeken
 • Veel resultaten per zoekopdracht
 • Veilig
 • Mooie resultaten
Cons
 • Zelf een foto genereren kost geld
 • Geen toegang tot geavanceerde opties zonder abonnement
Lexica AI tool
Gemaakt met Dall-E 3

Voor wie?

Lexica is een geschikte tool voor iedereen die gebruik wil maken van vele door AI gegenereerde afbeeldingen. Dit kan zijn omdat je deze afbeeldingen gebruikt voor je website of social media. Wil je de afbeeldingen niet gebruiken, maar ben je gewoon geïnteresseerd in de resultaten? Dan is Lexica de perfecte tool voor jou.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://lexica.art/ 
 2. Vul je prompt in en zoek direct naar een door iemand anders gegenereerde afbeelding.
 3. Wil je zelf een afbeelding laten genereren? Klik op: Generate, vul je prompt in en vindt afbeeldingen. Het zelf laten genereren van afbeeldingen is alleen mogelijk met een abonnement. 
 4. Gebruik je afbeeldingen voor privé- of commercieel gebruik, afhankelijk van je abonnement.

De mogelijkheden

Met de gratis versie van Lexica heb je beperkte mogelijkheden. Het is mogelijk om eerder gegenereerde afbeeldingen te vinden en deze te downloaden. Hiervoor moet je zelf een prompt invoeren, maar dan krijg je ook hele goede resultaten. Ook is het met de betaalde versie mogelijk om zowel eerder als nieuwe gegenereerde afbeeldingen te bewerken. De betaalde versie bestaat uit drie verschillende pakketten:

Starter

Met het starter abonnement kun je 1000 afbeeldingen per maand snel laten genereren. Ook is het mogelijk om 2 afbeeldingen tegelijk te laten genereren. Daarnaast krijg je een commerciële licentie voor solo gebruik van je afbeeldingen, bijvoorbeeld voor je blog. Deze licentie geldt voor maximaal 1 persoon. Alle afbeeldingen die je met dit abonnement genereert zijn openbaar. Dit abonnement kost $8,- per maand bij een jaarabonnement en $10,- per maand bij een maandabonnement. 

Pro

Met een pro-abonnement genereer je snel 3000 afbeeldingen per maand. Daarnaast heb je een ongelimiteerd aantal afbeeldingen dat je langzaam kunt laten genereren. Ook genereer je 3 afbeeldingen tegelijkertijd. Bij dit abonnement zijn je afbeeldingen openbaar en ontvang je een commerciële licentie. Ben je een team van 2 tot 5 mensen? Dan heb je met dit abonnement de juiste licentie te pakken. Het Pro-abonnement kost $24,- per maand bij een jaarabonnement en $30,- per maand bij een maandabonnement. 

Max

Dit abonnement is het meest uitgebreide abonnement van Lexica. Wanneer je een max abonnement aanschaft, genereer je snel 7000 afbeeldingen per maand en is het aantal langzame afbeeldingen dat je kunt genereren ongelimiteerd. Ook is het mogelijk om 3 afbeeldingen tegelijk te laten genereren. Ten slotte is de commerciële licentie in dit plan geldig voor teams van 5 of meer mensen. Een ideaal abonnement voor bedrijven dus. Een Max abonnement kost $48,- per maand bij een jaarabonnement en $60,- per maand bij een maandabonnement.

De resultaten

Via Lexica zijn er veel mogelijkheden om een specifiek soort afbeelding te vinden. Om aan te geven wat Lexica kan, hebben we hieronder hetzelfde prompt ingevuld bij Lexica en Google Afbeeldingen. Het prompt is: Safari park by night Keith Haring style.

Lexica resultaten
Resultaten via https://lexica.art/

Wanneer we kijken naar de resultaten van Google afbeeldingen zien we een groot verschil. De resultaten van Google afbeeldingen zijn een stuk minder indrukwekkend. Bovendien zijn er slechts 18 afbeeldingen gegenereerd. 

Resultaten via Google afbeeldingen.

Beperkingen

Lexica heeft weinig beperkingen. Toch is er wel wat aan te merken aan deze tool. Het is niet mogelijk om gratis afbeeldingen te laten genereren. Je kunt alleen afbeeldingen zoeken die op een eerder moment door andere mensen zijn gegenereerd. Pas wanneer je een abonnement aanschaft krijg je toegang tot deze functie.

Lexica is een interessante AI tool waarbij je niet altijd zelf afbeeldingen hoeft te genereren, maar kan zoeken op eerder gegenereerde afbeeldingen. Dit maakt deze AI tool zeer toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Wil je toch nieuwe afbeeldingen laten genereren en gebruikmaken van geavanceerde opties? Dan moet je een betaald abonnement afsluiten. Al met al is Lexica een leuke tool om mee te experimenteren.

Lexica Details

Software

"Lexica zit bomvol creatieve AI uitspattingen"

5.0
Gebruiksgemak
4.0
Prijs/Kwaliteit
3.0
Opties
5.0
Output
4.3 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Lexica
4.3/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023