Llama 2
3.8/5

Llama 2

Llama 2 is de gezinsvriendelijke chatbot waarmee je veel informatie mee vergaart.

Home » Llama 2

Llama 2 is een chatbot geïntroduceerd door Meta, het bedrijf achter Instagram, Facebook en Whatsapp. In april 2023 is de eerste versie van Llama 2 gelanceerd. Ondanks dat de chatbot een van de bekendste chatbots is, weten veel mensen nog niet wat Llama precies is en hoe ze deze tool moeten gebruiken. Daarom vertellen we je graag meer over deze AI tool.

Pros
 • Gratis te gebruiken
 • Menselijke feedback in taalmodel
 • Te gebruiken via meerdere websites
Cons
 • Output afhankelijk van hoe je het gebruikt
 • Geeft reacties op schadelijke content
 • Moeilijk te downloaden met weinig ICT-ervaring
Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Voor wie?

Llama 2 is een geschikte chatbot voor mensen die informatie willen verkrijgen op een veilige en verantwoorde manier. Waar andere chatbots afhankelijk zijn van een database of online informatie, wordt Llama 2 versterkt door mensen. Dit zou de chatbot volgens Meta geschikt maken voor gezinnen omdat er geen schadelijke inhoud weer wordt gegeven. Wel is de tool lastig te installeren. Dit moet namelijk met code, daarom is de tool niet toegankelijk voor mensen met minder verstand van code. Wel zijn er andere manieren om toegang te krijgen tot Llama 2. We leggen je de drie manieren uit om Llama 2 te gebruiken.

Hoe werkt het Llama 2?

Llama 2 zit net wat anders in elkaar dan andere chatbots. Deze tool maakt gebruik van het LLM-taalmodel. Dit staat voor Large Language Model oftewel Groot taalmodel. Er zijn drie verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van deze AI tool. We hebben deze drie manieren voor je op een rij gezet. 

Download Llama 2 met code

 1. Ga naar https://ai.meta.com/llama/.
 2. Klik op: ‘Download the model.’
 3. Vul je persoonlijke gegevens in.
 4. Vink aan welke modellen van Llama 2 je wilt downloaden. Llama 2 & Chat is genoeg voor de meeste gebruikers.
 5. Lees de voorwaarden en accepteer deze.
 6. Je ontvangt een e-mail op het door jou doorgegeven e-mailadres.
 7. Volg de instructies en download Llama 2. 

Deze instructies zijn best ingewikkeld voor mensen die geen ervaring hebben met code of taalmodellen. Daarom raden we je aan om gebruik te maken van een andere manier. 

Perplexity

Het LLM-model van Llama 2 is geïntegreerd in Perplexity. Om gebruik te maken van Llama 2 ga je naar: https://www.perplexity.ai/. Perplexity is ook beschikbaar voor je smartphone. Je kunt de app downloaden in de Apple Store en Google Play Store. Hiervoor heb je geen account nodig. Wil je wel een account nemen bij Perplexity? Dan kun je inloggen met Google of met je e-mailadres. 

Llama2.ai 

Daarnaast kun je Llama 2 gebruiken via de volgende website: https://www.llama2.ai/. Dit is de demoversie van de tool. Deze versie geeft minder accurate informatie dan Perplexity. 

Onze ervaring

Voor de meeste mensen is het downloaden van het model te ingewikkeld. In onze ervaring is Llama 2 het beste te gebruiken via de website of app van Perplexity. Via Llama2.ai krijg je te maken met een demoversie die niet optimaal werkt. We bespreken onze ervaring van Llama 2 via Perplexity en via Llama2.ai. 

Perplexity

Het gebruik van Llama 2 via Perplexity is erg prettig. Het is zowel beschikbaar via de website als via de app. Een account aanmaken is niet nodig om te kunnen starten. Het gebruik is gratis. De output is erg accuraat, maar niet geheel gezinsvriendelijk zoals Meta claimt. De chatbot gaf af en toe een antwoord dat als schadelijk gezien kan worden.

Wel kwam er een waarschuwing in beeld over het gevaar met meerdere tips over wat je moet doen wanneer je je in een potentiële gevaarlijke situatie bevindt. 

Llama2.ai 

Omdat dit een demo is van Llama 2, is dit niet de meest accurate versie van Llama 2. Toen we bijvoorbeeld vroegen welke datum het was, gaf deze bot niet het juiste antwoord. Ook reageert de chatbot niet altijd even snel en soms helemaal niet. Dit is geen prettige gebruikservaring. Wel voldeed deze website aan de claims van Meta dat het een gezinsvriendelijk model is dat veilig te gebruiken is. Bij een vraag die schadelijke inhoud bevatte, gaf de bot geen antwoord. 

Llama 2 is een ingewikkelde AI tool om te installeren. Gelukkig zijn er andere tools waarmee jij het Llama 2 model gebruikt. Dit maakt de tool toegankelijk voor mensen met weinig tot geen ICT-kennis. De twee mogelijkheden om Llama 2 te gebruiken zijn via Perplexity en via llama2.ai. Beide versies hebben voor- en nadelen. Kijk daarom dus goed welke van deze twee mogelijkheden het beste bij je past door ze zelf uit te proberen.

Llama 2 Details

Llama 2 geeft antwoord op al je vragen.

3.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
3.0
Opties
4.0
Output
3.8 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Llama 2
3.8/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023