Midjourney
4.0/5

Midjourney

Midjourney is een van de beste AI tools voor het genereren van afbeeldingen. De tool is ideaal voor particulieren, kleine teams en grote bedrijven.
Home » Midjourney

Met Midjourney maak je gemakkelijk afbeeldingen via Discord. Het is een interessante tool om de door jou gegenereerde afbeeldingen te delen met andere gebruikers. Om te starten met Midjourney heb je een betaald abonnement nodig. We leggen je uit hoe je start met Midjourney.

Pros
 • Uitmuntende output
 • Abonnementen voor elke doelgroep
 • Keuze en bewerk opties
 • Bekijk output van andere gebruikers
 • Schakel tussen verschillende kanalen
 • Genereer meerdere afbeeldingen tegelijkertijd
 • Licentie om je afbeeldingen online te gebruiken
Cons
 • Abonnement aanschaffen om te gebruiken
 • Alleen beschikbaar via Discord
 • Afbeeldingen meestal niet privé
 • Niet heel gebruiksvriendelijk

Hoe werkt het?

 1. Ga naar de website van Midjourney
 2. Klik onderin op ‘Join the beta’. 
 3. Vul je geboortedatum in. 
 4. Maak een Discord account aan met je e-mailadres en wachtwoord of klik op het kruisje om door te gaan. 
 5. Sluit een abonnement af. Je kiest uit een Basic, Standard, Pro of Mega abonnement. 
 6. Nu je bent ingelogd ga je naar de zijbalk en kies je een van de ‘newbie’-kanalen. 
 7. Typ ‘/imagine’ met daarna een Engelstalige opdracht. 
 8. Accepteer de ‘Terms of Service’ en voer de opdracht nogmaals in. 
 9. Wacht tot je afbeelding verschijnt. Je herkent je afbeelding aan het gele lijntje links. Er verschijnen vier versies van je afbeelding. 
 10. Kies uit ‘U1 t/m U4′ of ‘V1 t/m V4’ om de beste versie van je afbeelding te laten maken en deze te bewerken.
 11. Klik op control-klik (Mac), rechtermuisknop (Windows), of houd de afbeelding ingedrukt met je vinger (iPhone, iPad en Android) om je afbeelding op te slaan.

Voor wie?

Midjourney is geschikt voor iedereen die realistische afbeeldingen van hoge kwaliteit wil laten genereren. De tool is ideaal voor professionals in de technische of creatieve sector, waaronder grafisch ontwerpers, adverteerders en productontwerpers. Daarnaast is Midjourney een geschikte tool voor hobbyisten met een passie voor AI en bloggers. Bovendien is Midjourney perfect voor bedrijven die bezig zijn met AI.

De mogelijkheden

Midjourney genereert allerlei soorten afbeeldingen op basis van je prompt. Wanneer je een afbeelding genereert, krijg je vier afbeeldingen te zien. Onder de afbeeldingen staan de opties U1 tot en met U4 en V1 tot en met V4. Dit zijn opties om je afbeelding te kiezen en te bewerken. Dit werkt als volgt. U1 staat voor de afbeelding linksboven, U2 voor de afbeelding rechtsboven, U3 staat voor de afbeelding linksonder en U4 voor de afbeelding rechtsonder. Kies de afbeelding door op één van deze opties te klikken en je afbeelding wordt uitgelicht. Daarna heb je de mogelijkheid om je afbeelding in of uit te zoomen en op te schalen. Je afbeelding is dan klaar om opgeslagen te worden. 

Ben je tevreden met een van de vier gegenereerde afbeeldingen, maar is dit nog net niet de afbeelding waar je naar op zoek bent? Gebruik dan de V1 tot en met V4 optie. De V staat voor variatie en het cijfer geeft net als bij de U aan om welke afbeelding het gaat. Met de variatie genereer je afbeeldingen die lijken op je favoriet. Klik je op V1? Dan genereert Midjourney afbeeldingen die lijken op de afbeelding linksboven. 

De afbeeldingen die je genereert zijn automatisch zichtbaar voor andere Midjourney gebruikers. Wel is het mogelijk om in privéberichten te werken of een eigen privé server aan te maken om je afbeeldingen voor jezelf te houden. 

Abonnementen

Om Midjourney te gebruiken heb je een abonnement nodig. Er zijn drie verschillende abonnementen beschikbaar. Bedrijven die een brutowinst van meer dan 1.000.000 Amerikaanse dollar hebben, moeten een pro of mega plan aanschaffen. 

Basic

Het Basic abonnement geeft toegang tot 3,3 uur per maand snelle GPU tijd. Dit is de tijd die de backend service van Midjourney nodig heeft om je afbeelding te genereren. Extra GPU tijd kopen is mogelijk binnen het Basic abonnement voor $ 4,- per uur. Daarnaast genereer je maximaal drie afbeeldingen tegelijkertijd en kun je tien opdrachten in de wachtrij zetten. Met het Basic abonnement heb je het recht om je afbeeldingen overal voor te gebruiken. Dit abonnement is geschikt voor particulieren en kleine teams. Het Basic abonnement kost $ 10,- per maand bij een maandabonnement of $ 8,- per maand bij een jaarabonnement. 

Standard 

Een Standard abonnement kost $ 30,- per maand bij een maandabonnement of $ 24,- per maand bij een jaarabonnement. Je hebt dan toegang tot vijftien uur per maand CPU tijd. Ook beschik je over onbeperkte, relax CPU tijd. Het kopen van extra snelle CPU tijd kost $ 4,- per uur. Het maximale aantal afbeeldingen dat je tegelijkertijd kan laten genereren is 3. Het maximale aantal afbeeldingen in de wachtrij is tien. Het Standard abonnement is geschikt voor middelgrote teams die beginnen met het gebruik van AI. 

Pro 

Met het Midjourney Pro abonnement maak je gebruik van maximaal 30 uur per maand aan snelle CPU tijd. Ook bij dit abonnement kost snelle CPU tijd buiten de 30 uur, $ 4,- per uur. Het gebruik van relax CPU tijd is onbeperkt. Het Pro abonnement geeft je toegang tot ‘stealth’ mode. Dit houdt in dat je afbeeldingen niet zichtbaar zijn voor andere Midjourney gebruikers. Daarnaast kun je twaalf afbeeldingen tegelijkertijd snel, en drie afbeeldingen tegelijkertijd langzaam laten genereren. Bovendien zet je tien afbeeldingen in de wachtrij. Het Pro abonnement kost $ 60,- per maand bij een maandabonnement of $ 48,- per maand bij een jaarabonnement. Het Pro abonnement is geschikt voor grote teams die regelmatig gebruik maken van Midjourney. 

Mega

Het Mega abonnement geeft je toegang tot 60 uur per maand snelle CPU tijd. Daarnaast is het aantal relax CPU uren onbeperkt. Je genereert snel twaalf afbeeldingen tegelijkertijd. Met je onbeperkte relax CPU uren genereer je drie afbeeldingen tegelijkertijd. Ook heb je toegang tot de ‘stealth’ mode waarmee je afbeeldingen verbergt voor andere Midjourney gebruikers. Het mega abonnement kost $ 120,- per maand bij een maandabonnement en $ 96,- per maand bij een jaar abonnement. Werk je op een grote afdeling van een multinational waar AI een noodzaak is? Dan is het Mega plan ideaal voor jouw afdeling.  

De beperkingen

Om Midjourney te gebruiken heb je een betaald abonnement nodig. Er is geen gratis proefversie beschikbaar. Daarnaast is Midjourney alleen te gebruiken via Discord. Dit is niet erg, maar Discord is niet gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. Het kan dus mensen afschrikken die weinig van Discord weten. Dit maakt Midjourney niet de meest gebruiksvriendelijke AI tool. Ten slotte worden je afbeeldingen automatisch gedeeld met andere gebruikers van Midjourney. Om je afbeeldingen privé te houden maak je een privé server aan in Discord, waar alleen bij kan. Ook is het mogelijk om afbeeldingen te creëren in je privéberichten.

De resultaten

Midjourney maakt zeer realistische afbeeldingen van hoge kwaliteit. Er zitten schoonheidsfoutjes in sommige afbeeldingen. Zo wist de tool geen Zweedse vlag te produceren terwijl dit wel in de prompt stond. Er werd een niet bestaande vlag geproduceerd. Dit komt gelukkig niet vaak voor, want bij andere afbeeldingen voldoet het resultaat wel aan het prompt. Verder is Midjourney veelzijdig omdat de tool allerlei soorten afbeeldingen kan genereren. Animaties, realistische afbeeldingen, abstracte kunst, alles is mogelijk met Midjourney. Dat maakt het een complete AI tool.

Midjourney Details

Creëer afbeeldingen naar wens met Midjourney.
3.0
Gebruiksgemak
4.0
Prijs/Kwaliteit
4.0
Opties
5.0
Output
4.0 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Midjourney
4.0/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023