Pi
4.8/5

Pi

Pi is de meest menselijke chatbot van dit moment. Krijg advies, deel persoonlijke verhalen en bespreek de meest uiteenlopende onderwerpen.
Home » Pi

Pi is een gratis chatbot van het bedrijf Inflection AI. De tool werd geïntroduceerd in mei 2023 en gepresenteerd als ‘je persoonlijke ai’. Dit houdt in dat Pi een persoonlijke assistent die je helpt met allerlei persoonlijke taken. Pi wordt ook wel gezien als de meest menselijke chatbot die er bestaat.

Voordelen
 • Toegankelijke AI tool voor iedereen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Persoonlijke gesprekken voeren
 • Menselijke output
 • Starten zonder account
 • Output kan worden voorgelezen
Nadelen
 • Niet goed in de Nederlandse taal
 • Zonder account geen opgeslagen gesprekken
 • Nog niet perfect

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://pi.ai/talk.
 2. Je krijgt een korte introductie van de tool te zien.
 3. Klik twee keer op ‘Next’.
 4.  Praat met Pi over uiteenlopende onderwerpen.
 5. Ga door zonder account of maak een account aan.
Pi

Voor wie?

Pi is de ideale tool voor iedereen die vragen wil stellen, informatie wil vergaren of advies wil over persoonlijke zaken. Pi dient als een behulpzame vriend met wie je een interessant gesprek kunt voeren over allerlei onderwerpen. De output van Pi kan ook worden afgespeeld als audio. Dit maakt de tool gebruiksvriendelijkheid voor blinde en slechtziende mensen. Je kunt gratis gebruik maken van Pi en dat maakt het een zeer toegankelijke AI tool. 

De mogelijkheden

Pi genereert informatie net als elke andere chatbot. Wat Pi uniek maakt is dat je linksboven, onder het kopje Discover, Pi een specifieke rol laat aannemen. Hieronder vind je een lijst van een aantal interessante onderwerpen waar de tool je mee kan helpen. 

 • Relatie advies;
 • Oefenen voor een moeilijk gesprek;
 • De voor en nadelen afwegen van een beslissing;
 • Het plannen van je toekomst;
 • Het opstellen van een carrièreplan;
 • Een dagboek opstellen;
 • Het voeren van een filosofisch gesprek.

Wanneer je de output wilt laten uitspreken, klik je rechtsbovenaan het gesprek met Pi rechts op het volume icoontje. De tekst wordt vanaf het begin voorgelezen. Ook verschijnen er zes stemmen, waar je uit kunt kiezen. Deze stemmen kun je ook terugvinden bij ‘Voice settings’ onder het kopje ‘Profile’ linksboven. Hier heb je ook de mogelijkheid om Pi feedback te geven aan Pi door een korte vragenlijst in te vullen. Zo weten de makers wat er goed is aan de tool en wat er volgens gebruikers beter kan. Verder kun je Pi delen met mensen en verschillende sociale media accounts van de tool volgen. Links onderin vind je het privacybeleid en de servicevoorwaarden. Hoewel je geen account nodig hebt om gebruik te maken van Pi, maar zonder account word je gespreksgeschiedenis niet opgeslagen. Een account is dus handig wanneer je vaker gebruikmaakt van de chatbot. 

Beperkingen

Pi is zeer goed in het Engels, maar niet in het Nederlands. De tekstuele output is niet slecht maar kan beter. Het grootste probleem is de uitspraak wanneer je een Nederlandse tekst laat voorlezen. Het is Nederlands met een zwaar accent wat ervoor zorgt dat het verhaal niet verstaanbaar is. Een tweede beperking is dat je zonder account gesprekken niet kunt opslaan. Een account aanmaken is gratis, dus dit is te adviseren wanneer je Pi vaak gebruikt. Bovendien is de output menselijker dan bij elke andere chatbot, maar hier zit nog wel verbetering in. Dit is ook afhankelijk van de gekozen taal. De chatbot kwam in het Engels menselijker over dan in het Nederlands. Houd er altijd ten slotte altijd rekening mee dat een chatbot geen mens is en dus niet altijd betrouwbare informatie verspreidt. 

Pi is een zeer verfrissende chatbot die zich onderscheidt door zich persoonlijk op te stellen. Je kunt de tool een rol geven op basis van jouw behoeften, wat zorgt voor een fijne gesprekservaring. Daarnaast is Pi zeer toegankelijk omdat deze gratis te gebruiken is. Een account aanmaken is niet nodig, maar gesprekken worden dan niet opgeslagen. De menselijke kant van Pi komt goed naar voren in het Engels. Het Nederlands van Pi heeft verbetering nodig. Dit geldt vooral voor de uitgesproken teksten. In het Engels is dit juist een sterk punt waardoor Pi ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden. Pi is geen perfecte chatbot, maar de menselijke output, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid maken Pi een fijne AI tool. Wat ons betreft is Pi zeker het proberen waard.

Pi Details

Software
Pi is een vriend die er is om jou te helpen met al jouw persoonlijke zaken.
5.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
4.0
Output
4.8 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Pi
4.8/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023