Playground AI
4.5/5

Playground AI

Creëer, bewerk en upload afbeeldingen via Playground AI. Ook gebruik je afbeeldingen die eerder gegenereerd zijn door andere gebruikers.

Home » Playground AI

Deze AI tool voor het genereren van afbeeldingen heeft zijn naam te danken aan de opties die je hebt. In deze speeltuin, upload, genereer en bewerk je afbeeldingen. Er zijn tal van opties om je foto aan te passen naar jouw wensen.

Pros
 • 500 gratis afbeeldingen per dag
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veel mogelijkheden voor (na)bewerking
 • Gebruik afbeeldingen van anderen
 • Deel jouw resultaten met de community
 • Mooie resultaten
Cons
 • Niet uitgebreid genoeg voor professionals
 • Abonnement nodig voor extra opties

Voor wie?

Playground AI is zowel geschikt voor  mensen die niet thuis zijn in fotobewerking en AI, als voor mensen met veel ervaring in fotografie. De tool is zeer toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over het laten maken van afbeeldingen door AI, ongeacht je ervaring hierin.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://playgroundai.com/.
 2. Klik op ‘Get Started For Free’ en log in met je Google account.
 3. Bekijk de opties in de automatische rondleiding. 
 4. Welkom in de speeltuin! 
 5. Selecteer je prompt onder het paarse vierkant.
 6. Je foto verschijnt in het paarse vierkant.
 7. Bewerk je afbeelding met de opties.
 8. Download je afbeelding of deel deze  met anderen.
Foto gemaakt met Playground AI

De mogelijkheden

Playground AI heeft veel mogelijkheden om jouw afbeelding perfect te maken. Je kunt 500 foto’s per dag gratis laten genereren. Ook heb je de mogelijkheid om elke foto te bewerken. Zo selecteer je zelf de kwaliteit en grootte van je afbeelding, voordat deze gegenereerd is. Na het laten genereren van je afbeelding, kun je deze ook bewerken met verschillende opties. Je kunt tekenen op je afbeelding en items toevoegen, aanpassen en verwijderen. Ook selecteer je het contrast, de helderheid, doorzichtigheid en de verzadiging van je afbeelding. Het is mogelijk om meerdere afbeeldingen tegelijkertijd te laten genereren met een maximum van vier met de gratis versie en een maximum van acht met een abonnement. 

Ben je tevreden met je resultaat? Dan kun je jouw afbeelding downloaden en gebruiken of deze uploaden. Wanneer je een afbeelding uploadt, kun je ervoor kiezen om deze voor jezelf te uploaden of om deze openbaar te maken. Anderen die ingelogd zijn bij Playground AI kunnen dan jouw foto met prompt bekijken. Ook krijgen ze te zien welke bewerkingen/filters de afbeelding heeft. In de Community Feed vind je afbeeldingen. Deze kun je downloaden en gebruiken. 

Beperkingen

Playground AI is een van de weinige tools met zichtbare beperkingen. Voor professionals in de fotografie/design industrie zijn de functies waarschijnlijk niet uitgebreid genoeg, maar voor alle andere mensen is dit geen beperking.  De enige echte beperking is in dit geval dan ook dat mensen die echt het maximale uit Playground AI willen halen, moeten betalen.

Abonnementen

Pro 

Met een Pro abonnement laat je 1000 afbeeldingen per dag genereren. Daarnaast kun je deze afbeeldingen ongelimiteerd bewerken en verbeteren met verschillende features. Ook worden al je afbeeldingen sneller gegenereerd. Bovendien heb je toegang tot de permanente privémodus en prioritaire klantenservice voor al je vragen. Dit abonnement kost $12,- per maand bij een jaarabonnement en $15 per maand bij een maandabonnement. 

Turbo

Het aantal afbeeldingen dat je laat genereren met het Turbo abonnement is 2000. Ook maak je tot 16 afbeeldingen tegelijkertijd zodat je niet steeds hoeft te wachten. Daarnaast genereer je je afbeeldingen nog sneller dan met een Pro abonnement. Met het Turbo abonnement heb je verder alle voordelen van het Pro abonnement. Dit kost $36,- per maand bij een jaarabonnement of $45,- per maand bij een maandabonnement.

De resultaten

Playground AI heeft resultaten van zeer hoge kwaliteit. Afbeeldingen zijn zeer realistisch en soms nauwelijks van echt te onderscheiden. Wel zijn er soms een paar kleine foutjes te vinden. Zo had een hond af en toe drie poten of twee tongen. Dit zijn kleine foutjes, maar hierdoor duurt het soms wat langer om de perfecte foto te vinden.

Om gebruik te maken van en te experimenteren met Playground AI, heb je geen abonnement nodig. De gratis versie is zeer uitgebreid en compleet. Je maakt gebruik van talloze features en kunt prachtige resultaten creëren met deze gratis versie. Pas wanneer je fotografie/design zeer serieus neemt en hier bijna de hele dag mee bezig bent, is een abonnement handig. Gebruik je het af en toe en voor de lol? Dan is de gratis versie meer dan genoeg voor jou. 

Playground AI Details

Software

"Playground AI is een prima afbeeldinggenerator"

4.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
4.0
Output
4.5 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Playground AI
4.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023