Prospre
4.5/5

Prospre

Behaal je doelen op het gebied van voeding met Prospre. Vul je behoeften in en ontvang gratis een persoonlijk maaltijdplan.
Home » Prospre

Diëten en sporten zijn populaire dagelijkse bezigheden van veel mensen. Prospre speelt hierop in door gebruik te maken van AI. Prospre is een app die op basis van jouw doelen een maaltijdplan maakt. Zo weet jij precies wat jij dagelijks moet eten om jouw doel te behalen.

Pros
 • Gratis te gebruiken
 • Gebruiksvriendelijk
 • Compleet maaltijdplan en boodschappenlijstje
 • Inzicht in je macro’s
 • Zelf maaltijden toevoegen
Cons
 • Alleen beschikbaar in het Engels
 • Betalen voor geavanceerde opties

Voor wie?

Prospre is een persoonlijke ontwikkelingstool die jou helpt met het creëren van een voedingspatroon die past bij jouw levensstijl. Deze AI tool is bedoeld voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn of haar voedingspatroon. Dit kan handig zijn wanneer je fanatiek sport, af wilt vallen of aan wilt komen. Hoewel Prospre dus is bedoeld voor individuele gebruikers kun je met iemand anders of zelfs met meerdere mensen afspreken om de tool samen te gebruiken.  Dit maakt het leuker en makkelijker om je persoonlijke doel te behalen. 

Hoe werkt het?

Prospre werkt het beste met de app die zowel beschikbaar is in de appstore als in de Google Playstore. Wanneer je deze app hebt gedownload, maak je eenvoudig een account aan of log je in met Google. Daarna kun je de voorwaarden lezen en als je deze geaccepteerd hebt kun je jouw dieetwensen aangeven. 

Als eerste geef je aan of je vegetarisch, vegan of normaal eet. Ook geef je aan of je ergens allergisch voor bent. Daarna kun je je dagelijkse macro’s (eiwitten, vetten en koolhydraten) zelf invullen of berekenen. Wanneer je weet hoeveel calorieën je dagelijks wil eten, kun je dit aantal selecteren en kun je door naar de volgende stap.

Kies je voor het laten berekenen van jouw dagelijkse calorieën, dan moet je eerst een aantal persoonlijke gegevens invullen. Vul je geslacht, geboortedatum, je lengte en je huidige gewicht in. Vervolgens kies je een streefgewicht en een datum waarop je dit gewicht bereikt wilt hebben. Dan kies je je huidige activiteitsniveau. Op basis van deze gegevens selecteert de app hoeveel calorieën je dagelijks kan eten en hoeveel gram eiwitten, vetten en koolhydraten je dieet bevat. 

Na het selecteren van het aantal calorieën krijg je een lijst met ingrediënten te zien die straks voorkomen in je maaltijdplan. Hier kun je zelf recepten aan toevoegen. Dan klik je op “Generate week” en Prospre maakt een maaltijdplan op basis van de door jou ingevulde gegevens. Dit maaltijdplan bestaat uit ontbijt, lunch, avondeten en nog wat snacks. Je maaltijden verschillen per dag, maar soms zijn er gelijkenissen. Als laatste maakt Prospre  een boodschappenlijstje voor jouw wekelijkse boodschappen. 

Prospre is een handige app om een maaltijdplan op maat te maken en daarmee jouw persoonlijke doel te behalen. Ondanks dat je het maaltijdplan niet altijd 100% hoeft te volgen is het een handige leidraad. Het voordeel is dat je zelf recepten kan toevoegen en direct ziet of dit recept in jouw plan past. Daarom is Prospre een zeer goede AI tool voor mensen die hun doel willen behalen op het gebied van voeding en sport. 

De mogelijkheden

Met de gratis versie zijn er dus al mogelijkheden genoeg om je maaltijdplan samen te stellen. Ook wordt er op basis van dit maaltijdplan een boodschappenlijstje voor je gemaakt. Met de betaalde versie krijg je toegang tot meer functies:

 • AI coach beschikbaar.
 • Je maaltijdplan past zich automatisch aan op extra snacks.
 • Selecteer het aantal dagelijkse maaltijden. 
 • Inzicht in 154 voedingsstoffen. 
 • Behaal je calorieën met 99% nauwkeurigheid.
 • Behaal je macro’s met 97% nauwkeurigheid.
 • Geen advertenties.

Het is zeker niet zo dat je deze opties per se nodig hebt. Ben je echt serieus bezig met voeding en wil je exact weten wat je binnenkrijgt. Dan is de betaalde versie een optie voor je. Je kunt deze aanschaffen voor 1 maand of voor 1 jaar. Het maandabonnement kost € 11,99,- en het jaarabonnement kost € 59,99,-. Wel is er bij een jaarabonnement vaak een kortingsactie waarbij nieuwe gebruikers van de app € 47,99,- betalen. Bij beide abonnementen zit een week gratis gebruik, waarbij je de app kan uitproberen. Zeg je binnen die week op, dan zit je nergens aan vast. 

Bescherming gebruikers

Voeding ligt gevoelig voor sommige mensen. Daarom geeft Prospre aan wanneer je doel te extreem is. Toen we er tijdens het testen van de app invulden dat we 50 kilogram wilden aankomen of afvallen binnen een jaar tijd, gaf de app aan dat dit niet realistisch was. We moesten het doel bijstellen om een persoonlijk maaltijdplan te ontvangen.  Hierdoor is de gebruiker beschermd tegen het streven naar extreem hoge of lage gewichten. 

Eigen voorkeuren 

Prospre maakt maaltijden op basis van jouw behoeften en doelen. Het voordeel is dat je zelf recepten kan toevoegen aan je maaltijdplan. Wanneer je een bepaald gerecht niet lekker vindt of liever iets anders eet, dan  kun je deze vervangen door een maaltijd die jij hebt toegevoegd. Je kunt deze maaltijd invoeren door een link naar het recept te importeren. 

Beperkingen

Prospre is gefocust op gezond eten. Wat de app mist is wat ongezonde snacks. Zelfs wanneer je aangeeft dat je aardig wat kilogram aan wilt komen, geeft de app alleen gezond eten. Het is belangrijk dat een dieet ook een beetje leuk is en daarom ongezond eten op zijn tijd daar prima tussen passen. 

Daarnaast is Prospre een app die alleen gebaseerd is op voeding en niet op sporten. Zo heb je geen inzicht in de calorieën die je verbrandt op een dag. Het enige dat je kan doen is je activiteitsniveau aangeven en Prospre bepaalt jouw caloriebehoefte. Het zou handig zijn als deze optie in de app was verwerkt om een compleet beeld te hebben van jouw algehele gezondheid. Het is daarom aan te raden om een andere app te gebruiken voor het bijhouden van jouw activiteiten. 

Bovendien houdt prospre geen rekening met je budget. Het maakt een maaltijdplan en boodschappenlijstje op basis van jouw behoeften. Wat als deze boodschappen te duur zijn voor jou? Het is niet mogelijk om je budget toe te voegen. Hierdoor word je als klant met wat minder budget soms wel buitengesloten. Je kunt natuurlijk wel vervangende maaltijden kiezen, maar het instellen van een budget zou een handige optie zijn geweest. 

Prospre is een handige AI tool waarmee je makkelijk inzicht krijgt in jouw voedingspatroon. Je vult je doelen in en de app regelt de rest. Het is niet mogelijk om een budget in te voeren, maar je voegt eenvoudig nieuwe recepten toe aan je maaltijdplan. Het is aan te raden om de app te gebruiken in combinatie met een app die je activiteiten bijhoudt. Prospre is een leuke tool om mee te experimenteren, al helemaal omdat je de eerste week gratis toegang hebt tot geavanceerde opties van een betaald abonnement. Experimenteer dus en kijk of Prospre wat voor jou is!

Prospre Details

Software
Prospre zorgt ervoor dat voedingsdoelen behaald worden.
4.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
4.0
Output
4.5 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Prospre
4.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023