Questmate
4.3/5

Questmate

Maak snel formulieren, checklists en vragenlijsten voor jouw doel en deel deze met jouw team.
Home » Questmate

Met Questmate maak je gemakkelijk checklists, formulieren en vragenlijsten  voor verschillende doeleinden. Deze checklists en formulieren zijn deelbaar. Dit is voornamelijk handig wanneer je werkt in een team. Het starten met Questmate is simpel en in eerste instantie gratis. We vertellen je graag alles over deze tool.

Voordelen
 • Gratis functies beschikbaar
 • Toegankelijke tool
 • Gebruiksvriendelijk
 • Formulieren en checklists makkelijk te delen
 • Uitlegvideo beschikbaar
 • Bespaart veel tijd
Nadelen
 • Betalen voor toegang tot alle functies
 • Alleen beschikbaar in het Engels
 • Betalen per gebruiker

Voor wie?

Questmate is een ideale tool voor iedereen die van structuur houdt. De tool is voornamelijk geschikt voor teams, maar ook als individu is het mogelijk om Questmate te gebruiken. Heb je een checklist nodig voor een groot project op werk? Of wil je een inschrijfformulier creëren voor een evenement? Dan is Questmate de juiste tool voor jou.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://app.questmate.com/login.
 2. Vul je e-mailadres in en ontvang een verificatiecode.
 3. Klik op ‘continue’ en bekijk de introductievideo.
 4. Klik weer op ‘continue’ en je komt terecht in het hoofdmenu.
 5. Start een quest door links te klikken op ‘create new quest.’ Of laat AI een nieuwe quest voor je maken door rechtsonder op ‘AI’ te klikken.
 6. Kies je voor het zelf maken van een quest, dan verschijnen er suggesties van veelgebruikte onderwerpen. Kies een van deze onderwerpen of klik op ‘start fresh’ om een nieuwe quest te creëren.
 7. Kies uit een van de suggesties of creëer je eigen quest door te klikken op ‘start fresh.’
 8. Geef je quest een naam en geef aan of het een persoonlijke of werkgerelateerde quest is.
 9. Voeg een item toe aan je quest. Dit is standaard een checkbox, maar met het instellingen icoontje kies je zelf een item uit het overzicht.
 10. Klik bovenin op ‘Start’ en kies hoe en met wie je jouw quest deelt.
 11. Onder het kopje ‘Runs’ zie je vervolgens jouw open en afgeronde quests staan.

Wil je meer weten over hoe het werkt? Bekijk dan de introductievideo van Questmate:

De mogelijkheden

Het voordeel van kiezen voor een suggestie is dat je zelf weinig aan hoeft te passen. De quest is dan zo goed als af. Wanneer je een nieuwe quest creëert, stel je alles zelf in. Dit kost meer tijd, maar het geeft je de vrijheid om alles naar wens in te stellen. Bovendien kun je op het hoofdmenu rechtsonder klikken op AI. Er verschijnt een bericht van de chatbot. Vervolgens vraag je de chatbot om een formulier, checklist of vragenlijst voor je te creëren. Deze wordt automatisch gegenereerd op basis van jouw wensen. Om dit formulier te gebruiken heb je een betaald abonnement nodig.

Abonnementen

Om volledige toegang tot alle functies te krijgen, moet je een abonnement aanschaffen. Je hebt de keuze uit een persoonlijk abonnement en een team abonnement. Bij beide betaal je per gebruiker.

Persoonlijk

Met dit abonnement maak je een onbeperkt aantal quests zoals checklists en formulieren. Ook plan je Runs of Quest in. Daarnaast zijn er meerdere integraties beschikbaar waaronder Spotify en Philips Hue. Bovendien heb je toegang tot integraties via Questscript. Ten slotte beschik je over Live support via chat, Zoom of e-mail. Dit abonnement is op elk moment opzegbaar. Je betaalt $ 10,- per gebruiker per maand bij een maandabonnement en $ 7,- per gebruiker per maand bij een jaarabonnement. Bij een jaarabonnement worden de kosten jaarlijks gefactureerd.

Team

Het Team abonnement geeft je toegang tot alle functies van het persoonlijke abonnement. Daarnaast is er een onbeperkt aantal werkruimte beschikbaar. Verder is het mogelijk om beloningen te ontvangen zoals giftcards en crypto munten. Ook verzend je gepersonaliseerde e-mails en sms-berichten. Bovendien is ook dit abonnement op elk moment opzegbaar. Wanneer je een jaarabonnement aanschaft, kost een Team abonnement $ 20,- per gebruiker per maand voor jaarabonnement. Betaal je per maand? Dan kost een abonnement $ 25,- per gebruiker per maand. Ten slotte heb je recht op ondersteuning met voorrang via chat, e-mail en Zoom.

Beperkingen

Niet alle functies van Questmate zijn beschikbaar met de gratis versie. Een abonnement is dus nodig wanneer je optimaal gebruik wilt maken van de tool. Ook betaal je per gebruiker in plaats van een vast bedrag per maand. Dit maakt de tool wat duurder wanneer je met grote teams gebruik maakt van Questmate. Bovendien is Questmate alleen beschikbaar in het Engels. Dit is niet heel gebruiksvriendelijk voor mensen die minder goed Engels spreken.

Questmate is een handige en toegankelijke tool om snel formulieren, vragenlijsten en checklists te (laten) maken. Je bespaart tijd door de AI optie te gebruiken, hiervoor heb je wel een abonnement nodig. Zelf een quest samenstellen is gratis en geeft je vrijheid om alles naar wens in te stellen, maar dit kost meer tijd. Een tussenweg is het gebruiken van de suggesties van Questmate. Dit zijn quests die al gemaakt zijn, maar dit gaat ten koste van de vrijheid omdat het een algemene quest is. Hier moet je dus een aantal aanpassingen aan maken. Verder is de tool alleen beschikbaar in het Nederlands. Bovendien betaal je extra per teamlid wat de tool prijzig maakt. Experimenteer daarom met de gratis versie voordat je een abonnement aanschaft. Questmate is het uitproberen namelijk waard.

Questmate Details

Questmate maakt zaken overzichtelijk voor je hele team.
5.0
Gebruiksgemak
4.0
Prijs/Kwaliteit
4.0
Opties
4.0
Output
4.3 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Questmate
4.3/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023