Stable diffusion
4.0/5

Stable diffusion

Genereer realistische afbeeldingen met Stable Diffusion. Gebruik geavanceerde opties voor de beste resultaten. 

Home » Stable diffusion

Heb je moeite met het vinden van een goede foto voor je website? Heb je geen zin om te betalen voor dure stockfoto’s? Kijk dan eens naar Stable diffusion. Dit is een deep learning AI model dat vanuit tekstopdrachten foto’s genereert. Deze tekst kan zowel ingetypt of ingesproken worden. Bovendien kun je gratis gebruikmaken van de demo versie. Dit maakt stable diffusion een zeer gebruiksvriendelijke en toegankelijke AI tool.

Pros
 • Realistische foto resultaten
 • Oneindige mogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gratis te gebruiken
 • Anoniem te gebruiken
Cons
 • Niet geschikt voor hele specifieke foto’s
 • Betalen voor extra opties
 • Foto’s alleen in portretformaat
 • Langzaam
 • Advertenties
Stable Diffusion is een handige tool voor het genereren van originele foto's
Foto is gegenereerd met Stable Diffusion

Voor wie?

Stable Diffusion is een AI tool voor iedereen die interesse heeft in het genereren van afbeeldingen, zonder hiervoor te willen betalen. Deze AI tool is toegankelijk en makkelijk te gebruiken. Is het genereren van afbeeldingen met AI nieuw voor je? Dan raden we je aan om eerst te kijken naar Stable diffusion. Interesse in andere tools voor het genereren van afbeeldingen? Lees meer over deze tools.

Hoe werkt Stable Diffusion precies? 

 1. Ga naar https://stablediffusionweb.com/.
 2. Klik op “get started for free”.
 3. Vul jouw opdracht in onder het kopje prompt. De mogelijkheden zijn oneindig.
 4. Klik op: “Generate” en laat stable diffusion het werk doen.
 5. Wacht eventjes en je hebt een foto!
 6. Klik op het download-icoontje rechtsboven de foto om de foto te downloaden. Het kan even duren voordat dit icoontje tevoorschijn komt. 
 7. Gebruik je foto!

De mogelijkheden van Stable Diffusion

De mogelijkheden van Stable Diffusion zijn oneindig. Het is mogelijk om elk Prompt in te voeren. Experimenteer hier mee want er zit geen beperking aan het aantal afbeeldingen dat je kunt laten genereren. Rechts van je prompt kun je de stijl van je afbeelding selecteren. Deze staat automatisch ingesteld om Cinematic Default. Onderaan kun je klikken op ‘Advanced Options’. Hier heb je de mogelijkheid om een negatieve prompt in te voeren. Dit is een prompt waarin je kunt beschrijven wat je niet wil zien op je afbeelding. Verder kun je met de Guidance scale aangeven in hoeverre Stable Diffusion kan afwijken van je prompt. Ten slotte stel je met de Seed de details van je afbeelding in zonder dat je prompt en je afbeelding compleet verandert. Deze Seed wordt automatisch ingesteld en ik zou hier niet te veel aan sleutelen tenzij je hier echt veel verstand van hebt.

Abonnementen

Om toegang te krijgen tot extra functies moet je een abonnement aanschaffen. Met een abonnement kun je afbeeldingen snel laten genereren, een onbeperkt aantal afbeeldingen laten genereren, de maat van de afbeeldingen aangeven in je prompt, afbeeldingen downloaden zonder watermerk en kwaliteit modus aanzetten. Het abonnement kost $9,99,- per maand bij een maandabonnement of $8,33,- per maand bij een jaarabonnement.

Beperkingen

Stable Diffusion heeft ook een aantal beperkingen. Zo duurt het genereren van een afbeelding vaak erg lang. Daarnaast zijn er veel advertenties zichtbaar op de website. Dit komt omdat Stable Diffusion gratis is. De advertenties zijn niet heel prettig tijdens het gebruik van de tool.

De resultaten

Stable Diffusion genereert zeer realistische en gedetailleerde afbeeldingen. Houd er wel rekening mee dat het programma niet perfect is. Soms zijn er bepaalde opvallende eigenschappen te zien in een afbeelding die meteen verraden dat het geen echte foto is. Hier moet je zelf alert op zijn. Voor de rest is het een zeer handige AI tool die ons redt uit de eentonige wereld van de stockfoto’s. 

Wil je meer weten over verschillende AI tools? Klik dan op de onderstaande knop.

Stable diffusion Details

Software

"Stable Diffusion is ongelooflijk (moeilijk aan de praat te krijgen)"

5.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
3.0
Opties
3.0
Output
4.0 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Stable diffusion
4.0/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023