Typly
4.5/5

Typly

Verhoog je typsnelheid op je telefoon met Typly. Maak gratis gebruik van automatische suggesties, directe vertalingen en de chatbotfunctie.
Home » Typly

Ben je niet tevreden met je huidige toetsenbord op je mobiele telefoon? Kijk dan eens naar Typly. Met deze AI tool wordt het beantwoorden van berichtjes een stuk makkelijker door de automatische suggesties. Voordat we alle mogelijkheden van Typly bespreken, vertellen we eerst voor wie deze app bedoeld is en hoe het precies werkt.

Pros
 • Eerste drie maanden gratis te gebruiken
 • Toetsenbord naar wens in te stellen
 • Te gebruiken als chatbot
 • Te gebruiken als vertaal tool
 • Gebruiksvriendelijk
 • Beschikbaar voor Android en IOS
Cons
 • Antwoordsuggesties niet altijd correct

Hoe werkt het?

 1. Zoek Typly op je mobiel in de Google Playstore of Apple store.
 2. Download Typly. 
 3. Open de app en klik op ‘Enable Typly’.
 4. Klik op ‘Select Typly’ en verander je Typly.
 5. De derde stap kun je overslaan.
 6. Klik op ‘finish’ en vervolgens op ‘Start Customizing’.
 7. Stel je Typly toetsenbord naar wens in.
 8. Gebruik je toetsenbord nu via elke app.

Voor wie?

Wil je jouw toetsenbord op je telefoon aanpassen? Dan is Typly iets voor jou! Het is erg handig voor mensen die moeite hebben met typen of graag automatische antwoorden op berichten willen laten genereren. De tool is zeer toegankelijk omdat deze gratis te downloaden en te gebruiken is.

Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

De mogelijkheden

Weet je soms niet wat je moet antwoorden op een berichtje of vind je het moeilijk om een gesprek te starten? Gebruik dan de suggesties van Typly. Het werkt heel simpel, we geven je een stappenplan:

 1. Kopieer het bericht waar je op wilt reageren.
 2. Open je toetsenbord alsof je gaat typen.
 3. Klik op de witte ‘t’ met de roze achtergrond, links onderaan je toetsenbord.
 4. Je ziet nu mogelijke antwoorden op het gekopieerde bericht.
 5. Kies één van deze suggesties en verstuur je bericht.

Zijn de suggesties niet helemaal wat je zoekt? Dan is het mogelijk om Typly instructies te geven. Dit doe je met de icoontjes bovenin in het menu van je toetsenbord. We leggen je per icoontje uit wat deze inhoudt. We bespreken ze van links naar rechts. 

Quote:

Wanneer je op het linker icoontje klikt, zie je de suggesties die zijn gegenereerd op basis van het door jou gekopieerde bericht. Dit bericht staat bovenaan. Je kunt naar onder scrollen om meer suggesties te bekijken. Klik je op een suggestie, dan kun je het bericht direct verzenden. 

Bookmark:

Door te klikken op dit icoontje zie je de rol of houding die de suggestie aan moet nemen. Wil je een vraag stellen? Dan klik je op ‘question.’ Stel je je kritisch op? Klik dan op ‘critic.’ Zo zijn er veel verschillende rollen en houdingen waar je uit kunt kiezen. Selecteer de gewenste rol en de suggesties passen zich automatisch in op de door jou gekozen rol of houding. 

Cadeautje:

Dit is bedoeld voor speciale gelegenheden en evenementen, zoals kerst, oud & nieuw en verjaardagen. Wil je een wat dieper gesprek met iemand voeren? Dat kan ook bij het cadeautje. Je vindt hier ook inspiratie voor diepe vragen, liefdesvragen en vragen over muziek, tv en films. 

Hartje:

Bij het hartje vind je allerlei gespreksonderwerpen. Dit is vooral geschikt om iemand die je online hebt ontmoet beter te leren kennen. Kies een simpel berichtje om het gesprek te openen, een compliment of een vraag. Er zijn genoeg mogelijkheden om jouw gesprek op gang te helpen. 

Kraampje:

Het laatste icoontje is een kraampje. Dit is de marktplaats van Typly. Hier vind je suggesties die je kunt kopen. De eerste drie maanden maak je gratis gebruik van al jouw suggesties, dus hier hoef je voorlopig niet naar om te kijken. 

Functie als chatbot

Je krijgt met deze tool niet alleen een antwoordsuggestie, maar hebt ook de mogelijkheid om jouw vraag typen in je Typly toetsenbord. Als je dan naar je suggesties gaat, vind je daar het antwoord op deze vraag. Zo fungeert Typly ook als een chatbot. We hebben een aantal vragen gesteld aan Typly en de antwoorden waren verrassend accuraat. Houd er wel rekening mee dat deze tool net als de meeste chatbots geen toegang heeft tot de meest actuele informatie. 

Vertaal optie

In de app kun je jouw toetsenbord inrichten naar wens. Zo selecteer je de gewenste taal en kun je Typly instellen als vertaaltool. We geven je een handleiding:

 1. Klik bij taalinstellingen op “Typly translate”.
 2. Selecteer de taal waarin Typly je suggesties moet vertalen.

Kies je bijvoorbeeld voor Nederlands naar Engels? Dan verschijnen suggesties automatisch in het Engels wanneer je een Nederlands bericht hebt gekopieerd. Je hebt keuze uit 50 talen! Deze optie is perfect om contact te onderhouden met buitenlandse vrienden, familie of zakenpartners. 

Naar wens in te richten

Je richt jouw Typly toetsenbord helemaal naar eigen wens in met de app. Voeg bijvoorbeeld actie toe aan bepaalde gebaren, schakel glijdend typen in of schakel je spellingcontrole in of uit. Ook selecteer je gemakkelijk het soort toetsenbord. Deze is standaard ingesteld op de Westerse QWERTY versie, maar er zijn genoeg andere alfabetten en indelingen beschikbaar. Dit maakt Typly zeer toegankelijk. 

Beperkingen

De enige beperking die wij hebben kunnen vinden tijdens het gebruik van Typly is dat de suggesties meestal geen gepast antwoord zijn op het geselecteerde bericht. Dit is onhandig omdat de functie van de suggesties is om antwoorden te genereren op een ontvangen bericht. 

Typly is een toegankelijke en handige AI tool om het dagelijks leven eenvoudiger te maken. Het helpt je sneller te reageren op berichten zonder een woord te hoeven typen. De tool is gratis te gebruiken en is makkelijk te downloaden voor elke smartphone. Ook is Typly ideaal om te gebruiken als chatbot en vertaaltool. Bovendien richt je jouw toetsenbord naar wens in en zijn er opties voor elke taal. Hoewel de suggesties niet altijd even correct zijn, is Typly een AI tool die iedereen uit zou moeten proberen.

Typly Details

Software
Typ sneller met Typly en ontdek nieuwe gespreksonderwerpen.
5.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
3.0
Output
4.5 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Typly
4.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023