Wonderchat
4.0/5

Wonderchat

Maak de website van jouw bedrijf gebruiksvriendelijker en toegankelijker met de chatbot van Wonderchat.
Home » Wonderchat

Wonderchat is een chatbot voor bedrijven. Het is dé plek waar klanten al hun vragen over jouw diensten of website kunnen stellen. Met deze tool zorg jij ervoor dat je bezoekers snel informatie op je hele website kunnen vinden. Stel deze chatbot geheel naar wens samen en geef aan van welke webpagina’s en PDF-bestanden deze chatbot informatie moet geven. Je stelt je chatbot gemakkelijk in en kunt daarna meteen gratis starten met de proefversie van Wonderchat. 

Pros
 • Je eigen chatbot(s) samenstellen
 • Handige toevoeging voor elk bedrijf
 • Gratis proefversie beschikbaar
 • 43 talen beschikbaar
 • Veel abonnementen beschikbaar
 • Goede output
 • Maakt je website gebruiksvriendelijk
Cons
 • Prijzig
 • Instellen tool niet heel toegankelijk

Voor wie?

Wonderchat is een ideale AI-tool voor bedrijven die hun website gebruiksvriendelijker willen maken en meer klanten willen werven of behouden. Of het gaat om een startende eenmanszaak of een groot gevestigd bedrijf met veel personeel, Wonderchat heeft abonnementen voor elke organisatie. 

Hoe werkt het?

Om te beginnen met Wonderchat ga je naar: https://wonderchat.io/. Log in met je  Google account, Microsoft account of je e-mailadres. Vervolgens creëer je direct je eigen chatbot.  We leggen je uit hoe je dit doet. 

 1. Geef je chatbot een naam en upload een Avatar. 
 2. Kies een kleur voor je chatbot.
 3. Upload de link naar je website of PDF-bestand.
 4. Vul eventueel een URL in die genegeerd kan worden en dus niet in de database komt.
 5. Kies het model dat je wilt gebruiken. De enige beschikbare versie is de gratis versie: GPT 3.5.
 6. Kies de rol van je chatbot. Dit kan een onderzoeksrol, klantenservice of copywriter, sales of algemene rol zijn. 
 7. Selecteer een taal waarin je chatbot actief moet zijn. Je hebt de keuze uit 43 talen. 
 8. Stel in hoe precies en creatief de chatbot mag zijn. 
 9. Vul een URL link of e-mailadres in zodat je klanten contact kunnen opnemen. 
 10. Vul suggesties in voor vragen die klanten kunnen hebben. 

Je kunt nu starten met de proefversie van je chatbot. Met deze versie kan de chatbot tien berichten ontvangen voordat je over moet stappen naar een abonnement. Naast de bovenstaande algemene instellingen zijn er veel extra instellingen beschikbaar. Deze zijn grotendeels ook beschikbaar voor de gratis proefversie. We bespreken alle instellingen hieronder. 

De mogelijkheden

Chatbot berichtinstellingen

Bij de berichtinstellingen stel je gemakkelijk een groet in die de chatbot automatisch laat zien aan elke bezoeker van je website. Deze groet kan automatisch weergegeven worden wanneer klanten je website bezoeken.  Wil je dit liever niet? Dan schakel je dit eenvoudig uit. Daarnaast vul je hier een standaard bericht in dat de chatbot weergeeft wanneer deze niet weet hoe te antwoorden. Zo maak je je chatbot gebruiksvriendelijker voor elke bezoeker. 

Citatie instellingen

Met de citatie instellingen kies je of je chatbot de bron van de gegenereerde informatie laat zien. Zo kun je instellen of de URL van de informatiebron wordt weergegeven of niet. Ook kies je of de chatbot altijd relevante bronnen moet weergeven of alleen wanneer dit nodig is. Het beste is om deze instelling niet te veranderen. Dan werkt het model van de chatbot het best. 

Menselijke ondersteuning en live chat instellingen

Zet de menselijke ondersteuning aan om je voorkeuren in te stellen. Hier kun je een zin invullen die wordt getoond wanneer een bezoeker om menselijke ondersteuning vraagt. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze bezoeker zijn of haar e-mailadres in te laten vullen. Wanneer je de e-mailadressen van jouw medewerkers invult, ontvangen ze een melding zodra een bezoeker om menselijke ondersteuning vraagt. Zo kun je jouw websitebezoekers direct helpen. Met een betaald abonnement heb je de mogelijkheid om live met bezoekers te chatten. We vertellen je later meer over de abonnementen.

Lead collectie instellingen

Wil je leads ontvangen? Vraag bezoekers dan om hun persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) achter te laten. Je kunt dit instellen als verplichting voordat je bezoekers de chatbot kunnen gebruiken. Het is mogelijk om deze gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) los van elkaar te verplichten. 

Spam filter instellingen

Met de spam filter instellingen selecteer je eenvoudig een limiet op het aantal berichten dat een bezoeker van je website per een aantal seconden kan versturen. Het minimale aantal berichten is 10 en het maximum is 99. Aan deze limiet koppel je een tijd, die wordt aangegeven in seconden. Je kunt kiezen tussen minimaal 10 seconden en maximaal 86.400 seconden (24 uur). Vul ook een bericht in dat bezoekers ontvangen wanneer ze over de ingestelde limiet heen zijn gegaan. 

Geavanceerde instellingen

Tot slot zijn er de geavanceerde instellingen waar je de cookie sessie invult. Dit is alleen nodig voor websites met een logincode om te crawlen. Ook kun je aangeven bij welke domeinnamen de chatbot actief moet zijn. Zijn er meerdere domeinnamen gekoppeld? Dan kun je ervoor zorgen  dat je ingestelde chatbot alleen zichtbaar is op één van deze domeinnamen. 

Abonnementen

Lite

Het Lite abonnement geeft de  chatbot toegang tot ChatGPT 4 voor de beste reacties op de vragen van je websitebezoekers. Met dit abonnement ontvang je maximaal vijfhonderd  berichten per maand. De limiet voor het aantal pagina’s dat de chatbot met een Lite abonnement kan raadplegen is duizend. Het maximale aantal PDF-pagina’s in je chatbot is  tweehonderd. Met het Lite abonnement kan de chatbot een onbeperkt aantal sales leads genereren. Bovendien kun je twee chatbots naar wens instellen. Dit is het enige abonnement waarbij je niet de mogelijkheid hebt om live te chatten met bezoekers. Het Lite abonnement is ideaal voor bedrijven die willen experimenteren met Wonderchat. Met dit abonnement kan één persoon gebruikmaken van Wonderchat. Je hebt de keuze uit een maandabonnement van $ 49,99 per maand of een jaarabonnement van $ 42,- per maand. 

Basic

Het Basic abonnement is bedoeld voor kleine teams. Met dit abonnement kan de chatbot duizend berichten per maand ontvangen. Je raadpleegt 2500 pagina’s en 500 PDF’s per chatbot. Er is een onbeperkt aantal sales leads en er zijn in totaal drie chatbots die je kunt samenstellen. Daarnaast kunnen  drie werknemers gebruikmaken van Wonderchat. Het Basic abonnement kost $ 99,99 per maand bij een maandabonnement en $ 83,- per maand bij een jaarabonnement. 

Turbo

Is jouw team groter dan drie mensen?  Dan is het Turbo abonnement iets voor jou. Met dit abonnement ontvang je maximaal je vijfduizend berichten per maand en kan de chatbot vijfduizend pagina’s en tweeduizend PDF’s raadplegen. Je kunt vier chatbots samenstellen en gebruiken. Verder heb je voorrang op het gebied van ondersteuning. Het Turbo abonnement kost $ 249,99 per maand bij een maandabonnement en $ 208,- bij een jaarabonnement. 

Professional

Dit is het meest uitgebreide pakket van Wonderchat. Hiermee ontvangt de chatbot maximaal tienduizend berichten per maand en heb je toegang tot vijf chatbots . Elk van deze chatbots kan tienduizend webpagina’s en zesduizend PDF’s verwerken. Daarnaast heb je net als bij het Turbo abonnement toegang tot ondersteuning met voorrang. Met dit abonnement kunnen in totaal10 teamleden gebruikmaken van Wonderchat. Een ideaal pakket voor grotere teams. 

Custom/Enterprise

Naast de standaard abonnementen is het ook mogelijk om een persoonlijk abonnement voor jouw organisatie te laten samenstellen. Hierbij maak je gebruik van het Professional abonnement met extra voordelen. Er is dan een ongelimiteerd aantal teamleden die toegang krijgen tot Wonderchat. Ook is er verbeterde beveiliging beschikbaar, is er de mogelijkheid om je grote datasets te uploaden en maak je gebruik van ondersteuning via Zoom. 

Beperkingen

Wonderchat heeft weinig beperkingen. Als we toch iets moeten noemen is het de toegankelijkheid van deze tool. De prijzen zijn aan de hoge kant en ondanks dat er een gratis versie uit te proberen is, kan deze slechts tien berichten ontvangen. Daarna moet je direct een abonnement van minimaal $ 42,- per maand aanschaffen. Voor dit bedrag heb je dan de Lite versie die slechts bedoeld is om de tool uit te proberen. Je bent dus al gauw $ 100,- kwijt aan een abonnement waar je echt mee verder  kunt. Daarnaast zijn alle instructies om je chatbot in te stellen in het Engels. Voor mensen die minder goed Engels spreken kan dit lastig zijn. Daar staat tegenover dat de tool is bedoeld voor bedrijven. In de meeste bedrijven werkt wel iemand die redelijk goed Engels kan. 

Wonderchat is een handige AI-tool die elk bedrijf kan helpen voor het gebruiksvriendelijker en toegankelijker maken van hun website. Je richt je chatbot(s) naar eigen wens in, waardoor de bezoekers van je website een unieke gebruikservaring hebben. De output is goed en de vele beschikbare talen zorgen ervoor dat je deze tool ook kunt gebruiken voor buitenlandse websites. Wonderchat heeft een abonnement voor elk bedrijf. Het is wat prijzig om te starten. Dus het uitproberen van de gratis proefversie is verstandig. De versie heeft weinig opties, maar genoeg om uit te vinden of je een abonnement wilt aanschaffen. Wonderchat instellen kost tijd en is niet voor iedereen even gemakkelijk, maar zeker te doen. Al met al is Wonderchat een zeer goede toevoeging aan je website en raden we je aan om de gratis proefversie eens te gebruiken. 

Wonderchat Details

Wonderchat beantwoordt alle vragen van jouw websitebezoekers.
4.0
Gebruiksgemak
3.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
4.0
Output
4.0 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Wonderchat
4.0/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023