ChatGPT viert zijn eerste verjaardag

Home » ChatGPT viert zijn eerste verjaardag

Het is vandaag 30 november en dat betekent dat ChatGPT zijn eerste verjaardag viert. Het jaar vloog voorbij en de ontwikkelingen die deze technologie doormaakt, volgen elkaar in een rap tempo op. In deze blog blikken we terug op het eerste jaar van deze tool en kijken we vooruit naar de mogelijkheden die ChatGPT in de toekomst gaat bieden.

Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Dat ChatGPT alles zou veranderen, was al snel duidelijk. In de eerste 24 uur na de lancering was het programma al door 100.000 mensen gebruikt. In maart 2023 kwam OpenAI (het bedrijf achter ChatGPT) met de eerste update: ChatGPT 4. Dit model beschikt over de beste functies. Wil je meer weten over de verschillende versies van ChatGPT? Lees dan de blog die we schreven over de verschillen tussen ChatGPT 3.5 en ChatGPT 4. 

In de laatste maanden heeft ChatGPT een stuk meer mogelijkheden gekregen. Zo kun je nu afbeeldingen uploaden in de chat, afbeeldingen laten genereren en sinds de laatste update kun je zelfs je eigen GPT’s maken voor een specifiek doel. Hierdoor wordt het gebruik van ChatGPT nog gemakkelijker.

De laatste updates van ChatGPT

De toekomst van ChatGPT lijkt veelbelovend. Er staan grote ontwikkelingen op de planning. Op de Dev Day van 6 november kondigden de specialisten van OpenAI grote updates in het programma aan. Voor de developers die werken met de OpenAI API werd GPT Turbo gelanceerd. Deze versie van GPT is nog accurater en heeft kennis tot april 2023. Deze ontwikkelingen worden niet alleen toegepast op de OpenAI API, maar vanaf nu draait ChatGPT 4 ook op GPT Turbo. Zo kun je ook als je ChatGPT 4 gebruikt accuratere antwoorden verwachten.

Een andere grote update van ChatGPT is dat het systeem sinds kort het internet kan raadplegen om data te analyseren. Hierdoor wordt het nog gemakkelijker om informatie van internet te halen. Naast deze update is er nog een nieuwe feature verschenen in ChatGPT 4: Dall-E 3. Met Dall-E 3 maak je gemakkelijk afbeeldingen door een prompt in te voeren in ChatGPT.  

Op de Dev Day is ook de meest recente feature van ChatGPT uitgekomen: GPT’s. Een GPT is een antwoordmachine die je kunt gebruiken voor een bepaald doel. Wil je bijvoorbeeld alles weten over taarten bakken? Maak een speciale GPT voor bakken en al jouw vragen over dit onderwerp worden beantwoord. Wil je graag een chatbot die advies geeft over hoe je jouw planten moet verzorgen? Ook dit soort specifieke vragen kunnen worden beantwoord door een GPT. 

Deze maand wordt de GPT Store gelanceerd. Hier kun je GPT’s van anderen kiezen en gebruiken. Wil je zelf geld verdienen met ChatGPT? Dat kan! Wanneer door jou gemaakte GPT’s veel gebruikt worden door anderen, kun je daar een vergoeding voor krijgen.

De toekomst van ChatGPT

ChatGPT heeft in korte tijd veel teweeg gebracht. Van een simpele chat-assistent tot een veelzijdige tool die in staat is om te leren, te creëren en zelfs te inspireren. Met de lancering van de GPT Store opent zich een nieuw hoofdstuk in het verhaal van ChatGPT. Dit platform biedt niet alleen meer mogelijkheden voor gebruikers, maar biedt ook een unieke kans voor ontwikkelaars om hun eigen GPT’s te delen en erkenning (en beloning) te ontvangen voor hun werk.

Wat staat ons te wachten in het tweede jaar van ChatGPT? Als de vooruitgang van het afgelopen jaar een indicatie is, dan kunnen we ons voorbereiden op meer verrassingen, verbeteringen en innovaties. ChatGPT blijft zich ontwikkelen en wij kijken uit naar wat de toekomst brengt.

Vergeet niet deze website in de gaten te houden voor de nieuwste updates over ChatGPT en alles wat er in deze fascinerende wereld van AI gebeurt. Heb je vragen, ideeën of wil je jouw ervaringen delen over het gebruik van ChatGPT? Laat dan zeker een reactie achter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023