ChatGPT
5.0/5

ChatGPT

Krijg antwoorden op al jouw vragen en verkrijg informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen met ChatGPT.
Home » ChatGPT

Weet je nog die dagen dat je een leraar of een vriend nodig had om je werk te controleren? Of die nachten die je hebt doorgehaald om een deadline te halen? Goed nieuws: met ChatGPT is dit verleden tijd. ChatGPT is het hulpmiddel van de toekomst dat je verder helpt in het dagelijks leven.

Pros
 • Veelzijdige tekstgeneratie
 • Hoogstaand taalbegrip
 • 24/7 beschikbaar
 • Handige vertaal tool
 • Maakt het dagelijks leven eenvoudiger
Cons
 • Verstrekt niet altijd juiste informatie
 • Geen begrip van menselijke emoties
 • Moeilijk output te krijgen in de gewenste schrijfstijl
ChatGPT tool

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een chatbot van het bedrijf OpenAI, die op basis van de achterliggende database antwoord geeft op vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast bedenkt of herschrijft ChatGPT jouw teksten. Om ChatGPT optimaal in te zetten is het belangrijk dat je prompt in orde is. Een prompt is de zoekopdracht of vraag die je invoert. Wil je alles weten over prompts? Lees dan deze blog

Voor wie? 

ChatGPT is een AI tool voor iedereen die weleens te vinden is op het internet. Wanneer je scholier of student bent, is ChatGPT een handig hulpmiddel. Daarnaast kunnen mensen met een kantoorbaan ChatGPT inzetten om hun werk efficiënter te maken. Er is een speciale versie beschikbaar voor bedrijven. Dit is ChatGPT Enterprise. Om gebruik te maken van de Enterprise versie moet je contact opnemen met het Sales team van OpenAI. Ben je geïnteresseerd in AI, maar weet je hier nog maar weinig vanaf? Dan is ChatGPT de perfecte tool om mee te starten. De tool is gratis te gebruiken. 

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://chat.openai.com/ of download de ChatGPT app in de Apple store of Google Play store. 
 2. Log in met je Google, Microsoft of Apple account of maak een nieuw account aan door je e-mailadres in te voeren. 
 3. Wanneer je ingelogd bent, kun je direct aan de slag door je prompt in te voeren. 

De mogelijkheden

Met ChatGPT kun je 24/7 allerlei soorten teksten laten genereren. Zo genereer je makkelijk nieuwsartikelen, landingspagina’s, blogs, fictieve verhalen, technische instructies en e-mails. Daarnaast is ChatGPT je beste vriend wanneer je in het buitenland bent. Het vertaalt teksten beter dan Google Translate, waardoor deze vertaling menselijker overkomt. Zo wordt communiceren op vakantie een stuk makkelijker. Verder is ChatGPT een ideale brainstorm tool. Zo creëer je een marketingcampagne of een scenario voor een film of boek met ChatGPT. Natuurlijk hoef je deze niet direct over te nemen, maar het brengt je op ideeën waar je zelf niet eerder aan hebt gedacht. Wil je toegang krijgen tot meer en geavanceerde mogelijkheden? Dan is het handig om de betaalde versie namelijk ChatGPT 4 aan te schaffen. 

ChatGPT 4 

Afbeeldingen laten genereren met Dall-E 3, live zoeken via Bing.com en jouw eigen chatbot samenstellen. Het is allemaal mogelijk met ChatGPT 4. We lichten deze opties voor je uit. 

Genereer afbeeldingen met Dall-E 3

Dall-E 3 zit verwerkt in ChatGPT 4. Je voert een prompt in met de opdracht om een afbeelding te laten genereren. Beschrijf duidelijk wat er op de afbeelding moet staan en geef ook aan welk formaat de afbeelding moet hebben en of deze liggend of staand moet zijn. Hoe gedetailleerder je prompt, des te beter het resultaat wordt. Dall-E 3 genereert jouw afbeelding in ChatGPT en deze kun je direct downloaden en gebruiken voor jouw website of socials. Bij aanschaf van ChatGPT 4 krijg je dus toegang tot twee AI tools voor de prijs van één.

Zoek live via Bing 

Recent is de zoekmachine Bing geïntegreerd in ChatGPT 4. Zo vind je met deze versie zeer recente informatie die nog niet in de database van ChatGPT staat. Zo vonden we tijdens het testen van deze functie direct na de verkiezingsuitslag van 2023 het aantal zetels per partij. In de gratis versie van ChatGPT is deze informatie nog niet beschikbaar. Door deze integratie van Bing is naast de database alle recente informatie makkelijk vindbaar. 

Stel je eigen chatbot samen met MyGPT

Met de functie MyGPT creëer je een nieuwe chatbot die is ingesteld op een specifiek onderwerp. Werk je in de marketingsector? Dan kun je deze chatbot laten specialiseren in het schrijven van landingspagina’s, advertentieteksten etc. Je eigen GPT kan jouw schrijfstijl overnemen. Dit doe je door deze chatbot duidelijke instructies te geven over hoe deze moet schrijven. Met onderstaan stappenplan stel je gemakkelijk een GPT samen:

 1. Klik in het hoofdmenu van ChatGPT 4 op ‘Explore’.
 2. Je ziet nu bovenin ‘MyGPT’s’.
 3. Klik op ‘New GPT’.
 4. Creëer jouw eigen GPT. 

Overige mogelijkheden

ChatGPT 4 geeft je toegang tot meerdere applicaties van OpenAI. Je vindt deze door te klikken op Explore en dan staan deze apps onder het kopje “Made by OpenAI”. Ook is de output van ChatGPT 4 accurater en menselijker dan de informatie van de gratis versie.

Om toegang te krijgen tot ChatGPT 4 betaal je $20,- per maand. Vanwege de hoge vraag naar ChatGPT 4 is er momenteel een wachtlijst voor deze versie. Schrijf je in voor deze wachtlijst om zo snel mogelijk toegang te krijgen tot ChatGPT 4. 

Beperkingen

Geen enkele technologie is perfect en ook ChatGPT heeft een aantal kleine beperkingen. De eerste beperking is dat de output van ChatGPT niet altijd even accuraat is, al helemaal wanneer je de gratis versie gebruikt. Deze versie is geüpdatet tot en met april 2023. Daarom is de output niet up-to-date. 

Ondanks dat ChatGPT 4 redelijk natuurlijk schrijft, merk je vaak alsnog dat de teksten gegenereerd door de chatbot niet helemaal logisch in elkaar zitten. Dit is bij de gratis versie vaker het geval dan bij ChatGPT 4. De meeste teksten die we hebben gegenereerd met ChatGPT bevatten woorden die je normaal gesproken niet zou gebruiken. Let er daarom op dat je de tekst altijd controleert en waar nodig herschrijft in je eigen woorden. Wil je dit voorkomen, zet dit dan in je prompt of creëer je eigen GPT. 

ChatGPT is een unieke en veelzijdige AI tool die je helpt om je dagelijkse leven eenvoudiger te maken. Je vindt allerlei soorten informatie, laat verschillende teksten genereren en doet inspiratie op met deze interessante AI chatbot. Met ChatGPT 4 maak je afbeeldingen, ontvang je accurate informatie via Bing en stel je zelf een GPT samen. Start Gratis met ChatGPT en zie hoe deze tool jou verder helpt. 

ChatGPT Details

"ChatGPT is de ultieme AI alleskunner, iedereen zou dit moeten gebruiken..."
5.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
5.0
Output
5.0 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

ChatGPT
5.0/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023