Crystal
3.3/5

Crystal

Crystal doet AI DISC analyses op basis van LinkedIn profielen. Een handige tool voor HR- en Salesmedewerkers.

Home » Crystal

Crystal is een bijzondere AI tool. Het analyseert gegevens van personen van je LinkedIn profiel. Ook is er geanonimiseerde informatie beschikbaar via de honderdduizenden persoonlijkheidstests die door mensen gedaan zijn. Op basis van deze analyse maakt Crystal een prognostische analyse van het profiel van een persoon. Zo worden voorspellingen van het gedrag van deze persoon in kaart gebracht. Dit is relevante informatie voor HR professionals en sales medewerkers.

Pros
 • Automatiseert het zoeken van profielen
 • Personaliseert teksten op basis van de doelgroep
 • Gratis versie beschikbaar
 • Direct starten is mogelijk
 • Snelle resultaten
Cons
 • Alleen geschikt voor de HR branche
 • Betalen voor geavanceerde opties
 • Niet de meest gebruiksvriendelijke AI tool
Crystal AI tool
Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Voor wie?

Chrystal is bedoeld voor HR professionals die bedrijven matchen met kandidaten en voor sales professionals die in kaart willen brengen hoe hun doelgroep communiceert. Behoor je niet tot een van deze groepen. Ook dan kan Crystal interessant zijn. Probeer het uit op een aantal profielen en kom erachter of Crystal iets voor jou is.

Hoe werkt Crystal?

Om het profiel van iemand in beeld te brengen en te voorspellen hoe iemand omgaat met bepaalde situaties, maakt Crystal gebruik van de DISC test. Dit is een persoonlijkheidstest waarin je verschillende vragen beantwoordt. Het meet of je voornamelijk mens -of taakgericht bent en in welke van de vier categorieën je valt: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Uiteindelijk val je in een van 17 rollen of tussen twee van deze rollen in. Deze test is honderdduizenden keren ingevuld en deze data wordt gebruikt om iemand zijn of haar rol te bepalen op basis van het LinkedIn profiel.

Naast de DISC test zijn er ook nog meerdere tests die je in je profiel kunt doen om een compleet profiel van jezelf te krijgen.

 1. Ga naar ​​https://www.crystalknows.com/ 
 2. Klik op Get Started Free en maak je account aan.
 3. Download Crystal als Chrome Extensie.
 4. Verbind je account met LinkedIn en doe de DISC persoonlijkheidstest.
 5. Klik op een LinkedIn profiel en de extensie verschijnt aan de rechterkant van je scherm.
 6. Klik op view personality.
 7. Er wordt een voorspellende analyse gemaakt op basis van het profiel. 
 8. Bekijk de resultaten of ga naar je Chrystal profiel en bekijk de resultaten daar. 
 9. Nu weet je hoe iemand in elkaar zit en wat zijn of haar kwaliteiten en of valkuilen zijn. 

De mogelijkheden

Naast het analyseren van iemands profiel en daarmee voorspellen van iemand zijn of haar gedrag, is het mogelijk om inzicht te krijgen in specifieke informatie om deze persoon te benaderen. Met een betaald abonnement krijg je informatie over de stijl van de e-mail die je aan deze persoon moet schrijven, hoe je omgaat met deze persoon in meetings etc. Ook de valkuilen van deze persoon zijn te zien. Zo heb je in no-time een compleet beeld van iemand. Wanneer je iemand zijn of haar profiel hebt geanalyseerd kun je dit profiel vergelijken met je eigen profiel. Je krijgt hierbij tips hoe jij op basis van jouw profiel iemand met een ander profiel kunt benaderen. Naast LinkedIn is het ook mogelijk om Crystal te gebruiken voor Gmail, Slack en andere CRM’s.

Resultaten

Crystal is volgens het platform zelf voor 97% accuraat. Dit is natuurlijk niet helemaal betrouwbaar. Daarom hebben wij Crystal uitgeprobeerd op een aantal profielen en de resultaten waren zeer accuraat. Mocht je resultaat tegenvallen dan is er de mogelijkheid om deze handmatig aan te passen of de test opnieuw in te vullen.

Kanttekeningen

Houd er rekening mee dat iemand, ondanks de accuraatheid van de resultaten, net een andere persoonlijkheid heeft dan dat de test aangeeft. Al werkt de persoonlijkheid wel, ook dan is het gedrag van een persoon nooit 100% te voorspellen. Ook is het belangrijk om te bekijken hoe compleet het profiel dat je analyseert is. Hoe completer het profiel is, hoe accurater de resultaten zijn. Ten slotte kun je met de gratis versie van Crystal maximaal tien profielen analyseren. Om meer profielen in kaart te brengen heb je een betaald abonnement nodig.

Abonnementen 

Premium

Met een Premium abonnement analyseer je tot 200 profielen per jaar. Ook krijg je nog meer inzicht in iemand zijn of haar profiel. Daarnaast krijg je premium schrijf suggesties om een specifiek persoon van wie je het profiel hebt geanalyseerd te benaderen. Heb je een meeting met iemand? Je hebt met dit abonnement toegang tot playbooks om deze persoon al beter te leren kennen voor de meeting. 

Custom

Met dit abonnement heb je toegang tot de gedeelde profielen bibliotheek. Ook is er een klantmanager beschikbaar die je helpt om mensen te benaderen op basis van de gemaakte analyse van Crystal. Bij dit abonnement betaal je voor het aantal profielen dat je hebt geanalyseerd. Er zit dus geen vast bedrag aan dit abonnement. 

Crystal is een interessante AI tool is voor Sales medewerkers en HR professionals. Er zijn veel mogelijkheden om routinetaken binnen deze sectoren te automatiseren en daarmee het werk efficiënter te maken. Wel is het belangrijk dat je naast de analyses van Crystal, zelf uitzoekt hoe deze persoon echt in elkaar zit. Zo weet je zeker dat er geen misverstanden ontstaan en haal je maximaal profijt uit deze AI tool.

2.0
Gebruiksgemak
3.0
Prijs/Kwaliteit
4.0
Opties
4.0
Output
3.3 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Crystal
3.3/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023