Deepgram
4.5/5

Deepgram

Deepgram brengt transcriptie naar een hoger niveau. Deze tool is onmisbaar voor ontwikkelaars en elk bedrijf dat zich bezighoudt met communicatie systemen.
Home » Deepgram

Deepgram transcribeert audioberichten direct naar tekst en vice versa. Dit is niet zomaar een AI model. Met Deepgram creëer je bijvoorbeeld je eigen spraakassistent. Ook gebruik je het voor optimalisatie van API’s waarbij een computerprogramma communiceert met een ander programma. Vaak wordt dit gebruikt door developers bij het creëren van apps en het schrijven van code. Daarnaast wordt Deepgram gebruikt door bedrijven als NASA om snel en eenvoudig te communiceren met astronauten in de ruimte.

Voordelen
 • Accurate live transcriptie
 • Ideaal voor zowel start-ups als Multinationals
 • Verbetert communicatie (systemen)
 • Gratis beginnen zonder abonnement
 • Tal van mogelijkheden
Nadelen
 • Abonnementen zijn zeer prijzig
 • Alleen geschikt voor specifiekedoelgroep
 • Niet gebruiksvriendelijk voor iedereen

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://deepgram.com/.
 2. Klik op: “Sign Up Free”.
 3. Kies het pakket dat bij jouw bedrijf past.
 4. Bekijk tutorials.
 5. Start direct met transcriberen.
Deepgram

De mogelijkheden

Deepgram biedt veel mogelijkheden om audio te transcriberen. Het is mogelijk om zelf een tekst in te spreken en te laten transcriberen. Verder biedt Deepgram de optie om eerder opgenomen berichten, bijvoorbeeld van NASA, te transcriberen. Ook laat je eenvoudig audioberichten samenvatten. Daarnaast staan er tutorials om code te leren transcriberen. Deepgram maakt op maat gemaakte modellen voor specifieke organisaties. Dit is handig voor grote bedrijven die specifieke eisen hebben en voor wie geld geen probleem is. 

Als je veel ervaring hebt als developer merk je dat je snel uit de voeten kunt met Deepgram. Dit biedt tal van mogelijkheden voor uiteenlopende bedrijven. Ontwikkelaars creëren zo een eigen spraakassistent en bedrijven analyseren spraakopnames om de klantenservice te verbeteren. Het starten met Deepgram is gratis, maar om het beste uit deze tool te halen is een abonnement nodig. Bekijk de onderstaande video om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden van Deepgram. 

Abonnementen

Pay As You Go

Met Pay As You Go zit je niet vast aan een abonnement. Je ontvangt gratis $200,- aan credits die je kan uitgeven binnen Deepgram. ​​Credits zet je in om gebruik te maken van audiofuncties, waaronder transcriberen.  Wanneer je meer credits nodig hebt, koop je deze in je profiel. Pay As You Go heeft geen minimumbedrag dat je per keer moet uitgeven. Dit geeft je veel vrijheid. Ook verlopen je credits niet omdat je geen abonnement hebt. Je bepaalt dus zelf wanneer je je credits uitgeeft. Met Pay As You Go heb je toegang tot alle openbare modellen. Verder doe je maximaal 100 gelijktijdige verzoeken voor Deepgram-modellen en 5 voor Deepgram Whisper Cloud. Bovendien ontvang je ondersteuning via Discord en de Deepgram gemeenschap. 

Growth

Het Growth pakket is bedoeld voor Start-ups die zich verdiepen in de wereld van transcriptie en communicatiesystemen. Het abonnement kost $ 4.000,- tot $ 10.000,- per jaar afhankelijk van het aantal credits dat je toevoegt. Standaard kies je uit $ 4.000,-, $ 6.000,-, $ 8.000,- of $ 10.000,-. Ook is het mogelijk om een zelfgekozen bedrag tussen de $ 4.000,- en $ 10.000 te kiezen. Overgebleven credits vervallen na een jaar. Zijn je credits op voordat je plan afgelopen is? Dan betaal je een overschrijdingspercentage van 10%. Met het Growth abonnement heb je toegang tot alle openbare modellen en doe je maximaal 100 verzoeken tegelijkertijd voor Deepgram-modellen. Je ontvangt ondersteuning via Discord en de gemeenschap van Deepgram

Exclusive

Het Exclusive pakket is geschikt voor grote bedrijven die gebruik willen maken van op maat gemaakte modellen. De prijs van dit abonnement is op aanvraag en wordt bepaald op basis van je wensen en behoeften. Neem contact op met het Sales Team om een offerte te laten opstellen. Het Exclusive abonnement geeft je toegang tot alle openbare modellen met de hoogste kortingen. Daarnaast heb je toegang tot op maat getrainde spraak-naar-tekstmodellen. Ook heb je als eerste toegang tot nieuwe modellen. Verder ontvang je naast Discord ondersteuning ook e-mail ondersteuning en ondersteuning van  toegewijde teams.  Ten slotte maak je gebruik van Premium SLA’s en heb je toegang tot implementaties in de privécloud of op locatie.

Beperkingen

Deepgram is een specifieke AI tool die lang niet geschikt is voor iedereen. Het is een tool die veel ervaring als developer vereist. Ook zijn de prijzen voor een abonnement voor de meeste particulieren niet betaalbaar. Dit maakt de tool niet toegankelijk voor iedereen. Dit is niet erg, maar wel belangrijk om te benoemen. Het is niet aan te raden om als individu Deepgram aan te schaffen, tenzij je zeer ervaren bent als developer en precies weet waar je de tool voor gebruikt. 

Deepgram is een interessante AI tool die communicatiesystemen optimaliseert. Om te starten heb je veel kennis en ervaring nodig als developer. Dit maakt Deepgram niet toegankelijk voor iedereen. Wanneer je weet hoe je deze krachtige tool inzet, lever je een aanzienlijke bijdrage aan het verbeteren van (online) communicatiesystemen. De tool is niet voor niets gebruikt door NASA. Als je een developer bent of bij een bedrijf werkt dat zich bezighoudt met online communicatiesystemen, is Deepgram een must-try. Hoewel een abonnement erg prijzig is, start je eenvoudig met gratis $ 200,- voor credits, zonder dat je vast zit aan een abonnement.

Deepgram is de toekomst op het gebied van communicatie
4.0
Gebruiksgemak
4.0
Prijs/Kwaliteit
5.0
Opties
5.0
Output
4.5 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Deepgram
4.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023