Google Bard
4.3/5

Google Bard

Chat gratis met Google Bard en verkrijg snel specifieke informatie van het hele internet. 

Home » Google Bard

Google Bard is een van de bekendste chatbots van dit moment. Deze AI tool is relatief nieuw. Pas op 13 juli van dit jaar was het te gebruiken in de EU. Google Bard heeft, in tegenstelling tot andere chatbots, verbinding met het internet. Daardoor is deze tool zeer up to date. Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is, wordt dit dus automatisch geüpdatet. Deze chatbot is gratis online te gebruiken. 

Pros
  • Gratis te gebruiken
  • Prompt inspreken mogelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Afbeeldingen uploaden mogelijk
  • Te verbinden met alle Google services
Cons
  • Geen uitgebreide antwoorden
  • Niet volledig beschermd tegen schadelijke content
  • Antwoorden niet altijd even accuraat

Voor wie?

Google Bard is een handige chatbot voor iedereen die het interessant vindt om te experimenteren met verschillende AI tools en wiens doel is om informatie te krijgen. Google Bard is gratis dus iedereen kan er gebruik van maken. Ook is deze chatbot zeer up to date dus ook recente informatie verkrijg je via deze tool. De tool is ook toegankelijk voor slechtzienden en mensen die slecht zijn in typen. Hier gaan we straks verder op in.

Hoe werkt het?

Google Bard is makkelijk te gebruiken. Ga naar https://bard.google.com/chat en je kunt direct je vraag stellen. Wacht vervolgens op het antwoord. Ben je niet tevreden met het antwoord? Pas dan je prompt aan door bijvoorbeeld meer details te geven. Er is geen limiet aan het aantal prompts dat je kunt invoeren. 

De opties

Via Google Bard is het naast het intypen van een vraag ook mogelijk om je vraag in te spreken. Klik hiervoor op het microfoontje aan de rechterkant en spreek je vraag in. Klik nu op enter en je ontvangt een getypt antwoord. Dit zorgt ervoor dat ook mensen die slechtziend zijn en mensen die niet goed zijn in typen, Google Bard kunnen gebruiken. Ook is het mogelijk om een afbeelding te uploaden en hier een vraag over te stellen. Je kunt het  dus bijvoorbeeld gebruiken als een reverse image search tool. Wel moet je altijd een prompt invullen bij de foto. Ten slotte kun je Google Bard verbinden met al je andere Google apps zoals Gmail en Google Drive. Zo kun je opdrachten laten uitvoeren binnen deze services. Een handige optie voor fanatieke Google gebruikers.

Beperkingen

Google Bard geeft niet altijd een heel accuraat antwoord. Een reden hiervoor is dat deze tool informatie van het internet haalt. Dit is dus niet altijd even betrouwbaar. Neem daarom nooit alles voor waarheid aan en probeer daarom altijd nog een bron te raadplegen. Daarnaast zijn de antwoorden niet heel uitgebreid. Je prompt moet goed in elkaar zitten om meer informatie te verkrijgen dan dat je automatisch krijgt. Ook is het niet de veiligste chatbot. Wanneer je blijft doorvragen is er kans dat er informatie met schadelijke inhoud wordt gegeven. Let dus goed op bij het gebruik van deze tool. 

Met elke chatbot is het altijd even experimenteren voordat je weet met welke vragen je de beste antwoorden krijgt. Het grote voordeel van Google Bard is dat het gratis te gebruiken is. Zo kun je ongelimiteerd oefenen. Dit is wel nodig omdat Google Bard dus niet de meest uitgebreide en betrouwbare reacties geeft. De veiligheid is ook een puntje van verbetering, maar zolang je geen schadelijke inhoud opzoekt, is dit makkelijk te vermijden. Al met al is de chatbot van Google een prima chatbot voor dagelijks gebruik.

"Google zit ChatGPT op de hielen met Bard!"

5.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
4.0
Opties
3.0
Output
4.3 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Google Bard
4.3/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023