Synthesia
3.5/5

Synthesia

Maak video's met Synthesia en gebruik deze om informatie te verstrekken of als tool bij een presentatie. Vul je eigen tekst in en deze wordt verwerkt in de video. 

Home » Synthesia

Naast chatbots en AI tools om foto’s te genereren, zijn er ook tools voor het creëren en editen van video’s. Met Synthesia is het makkelijk om snel een video te maken met informatie. Zo kun je bepaalde statistieken en cijfers, die niet heel interessant zijn, verwerken in een video en deze gemakkelijk delen. 

Pros
 • Makkelijk te gebruiken
 • Informatie op een leuke manier overbrengen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veilig
 • Snelle resultaten
Cons
 • Niet gratis te gebruiken
 • Onnatuurlijk taalgebruik
 • Experimenteren kost tijd
Synthesia AI tool
Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Voor wie? 

Synthesia is voornamelijk bedoeld voor bedrijven en individuen die informatie op een efficiënte en leuke manier willen delen. De video’s van Synthesia kunnen als toevoeging worden getoond tijdens een presentatie. Ook zijn deze video’s geschikt om informatie met veel getallen te delen met collega’s of klanten.

Hoe werkt het?

 1. Ga naar https://www.synthesia.io/.
 2. Klik op: “Create a free AI video” of bekijk eerst de 2 minuten lange demo.
 3. Selecteer het soort video. Je kan kiezen uit een sales pitch of een compliment.
 4. Voer je eigen script in van maximaal 200 karakters.
 5. Vul vervolgens je voornaam, achternaam en e-mailadres in. 
 6. Accepteer de voorwaarden en klik op Generate Free video.
 7. Je video wordt gegenereerd en naar het opgegeven e-mailadres gestuurd. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. 
 8. Je ontvangt een e-mail met jouw video.
 9. Bekijk je video!

De opties

Synthesia heeft een gratis demo versie, waarmee je kunt experimenteren. Hier zitten natuurlijk wel limieten aan. Wanneer de demoversie niet genoeg opties heeft kun je overwegen om een abonnement aan te schaffen. Er zijn drie verschillende abonnementen beschikbaar. 

Starter

Met het Starter abonnement, dat € 20,-  per maand bij een jaarabonnement of € 26,- per maand bij een maandabonnement kost, kun je Synthesia gebruiken in meer dan 120  talen en accenten. Daarnaast heb je recht op 120 minuten aan video per jaar. Ook maak je gebruik van 1 editor en 3 gastgebruikers die je advies geven over je video. Verder heb je de keuze uit 70 verschillende Avatars. Met deze betaalde versie kun je tenslotte je eigen infographics, foto’s en video’s uploaden om jouw video persoonlijker te maken. Deze betaalde versie is voornamelijk bedoeld voor individuen. 

Creator

Met dit abonnement krijg je advies van 1 editor en 5 gastgebruikers. Ook heb je toegang tot meer dan 120 talen en accenten en krijg je 360 minuten aan video per jaar. Bovendien kies je uit meer dan 90 avatars. Met het Creator abonnement is het net als bij met het Starter abonnement je video persoonlijker maken met eigen infographics, foto’s en video’s. Dit abonnement kost € 59,- per jaar bij een jaarabonnement en € 79,- bij een maandabonnement. Het is voornamelijk bedoeld voor kleine bedrijven. 

Enterprise

Dit abonnement is bedoeld voor grote bedrijven die veel video’s willen maken met Synthesia. De prijs is in overleg. Met het Enterprise abonnement maak je een ongelimiteerd aantal video’s, heb je toegang tot meer dan 140 avatars en krijg je advies van een ongelimiteerd aantal editors en gastgebruiker. Ook heb je toegang tot meer dan 120 talen en accenten en vertaal je je video met 1 klik. Ideaal wanneer je met klanten uit verschillende landen samenwerkt. Bovendien voeg je eigen video’s, infographics en foto’s toe aan je video’s en heb je toegang tot priority support. Zo word je direct geholpen wanneer je ergens niet uitkomt. 

Beperkingen

Net als elke AI tool heeft ook Synthesia zijn beperkingen. De Avatars die je kunt kiezen spreken niet heel natuurlijk. De boodschap kan daardoor soms wat nep overkomen. Ook moet je bij het invullen van je script letten op je woordgebruik. Wat op papier een logische zin is, kan op een aparte manier worden uitgesproken door de Avatars van Synthesia. Het duurt even om uit te vinden hoe Synthesia bepaalde woorden uitspreekt. Het kost wat tijd om dit uit te vinden dus houd er rekening mee dat je eerste paar video’s waarschijnlijk nog niet goed genoeg zijn. Bovendien is de demo versie van Synthesia beperkt en moet je voor extra opties een abonnement aanschaffen.

Synthesia is een handige tool om informatie te tonen op een leukere en efficiëntere manier. Met de gratis versie zijn de opties erg beperkt en deze is vooral bedoeld om te experimenteren. Met de betaalde versie(s) heb je uitgebreide opties waaronder het aanleveren van eigen materiaal waardoor de video’s persoonlijker worden. Het is vooral handig om te gebruiken als hulpmiddel bij het delen van informatie. Probeer Synthesia eens uit en kijk hoe het jou kan helpen. 

4.0
Gebruiksgemak
4.0
Prijs/Kwaliteit
3.0
Opties
3.0
Output
3.5 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Synthesia
3.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023