Hoe gebruik je ChatGPT?

Home » Hoe gebruik je ChatGPT?

Het is al bijna een jaar geleden dat de wereld kennismaakte met ChatGPT. Inmiddels hebben de meeste mensen de chatbot al uitgeprobeerd, maar toch is er nog veel onwetendheid op het gebied van AI. Zo weet niet iedereen hoe ze ChatGPT moeten gebruiken. Daarom gaan we terug naar de basis en leggen we je van A tot Z uit hoe je deze tool gebruikt. 

Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Het doel van ChatGPT

Voordat je ChatGPT gebruikt, is het belangrijk om te weten voor wie de tool geschikt is en wat het doet. Het belangrijkste doel van ChatGPT is om je te voorzien van bestaande informatie op basis van de door jou ingevoerde prompt. Een prompt is een ander woord voor zoekopdracht. Vervolgens genereert ChatGPT het antwoord op jouw prompt automatisch. ChatGPT is een chatbot die getraind is op grote hoeveelheden data en geeft antwoord op basis van de beschikbare informatie in de database. 

Voor wie is ChatGPT bedoeld?

Iedereen met een internetverbinding kan ChatGPT gebruiken. Doordat ChatGPT in de basis gratis is, is het een zeer toegankelijke AI tool. Verder is de tool gebruiksvriendelijk. Er zijn weinig geavanceerde opties en het menu is duidelijk. Heb je moeite met het gebruik van de chatbot? Probeer het eens uit en volg de instructies in deze blog.

Het gebruik van ChatGPT

Het gebruik van ChatGPT is niet lastig. Volg het volgende stappenplan en jouw ChatGPT account is klaar voor gebruik.

Hoe maak je een ChatGPT account?

  1. Ga naar de website van ChatGPT of download je de app in de Google Playstore of Apple store
  2. Maak een account of log in met je Google, Microsoft of Apple account. 
  3. Je account is klaar en je kunt starten met ChatGPT. 

Het hoofdmenu

Na het inloggen kom je direct terecht in het hoofdmenu. Dit ziet er als volgt uit:

Je kunt direct je prompt typen in de balk onderaan het scherm. ChatGPT formuleert vervolgens een antwoord op basis van de informatie uit de database. Ben je niet tevreden met het antwoord? Dan kan het zijn dat je wat meer details in je prompt moet zetten. Er zijn veel mogelijkheden om je prompt te optimaliseren. Wil je weten hoe je een prompt schrijft voor ChatGPT? Dat lees je in deze blog

Links in het zwarte venster staan al je chats. Je kunt een nieuwe chat aanmaken door linksboven aan het scherm te klikken op ‘new chat’. Je chats worden automatisch opgeslagen in je account. Log je uit en log je een andere keer weer in op hetzelfde account, dan zijn je chats gewoon nog terug te lezen. Het is handig om per onderwerp een nieuwe chat aan te maken. Zo vind je gemakkelijk al je gesprekken terug.

Linksboven in het witte venster zie je de versie van ChatGPT die je momenteel  gebruikt. Dit is standaard ChatGPT 3.5, de gratis versie van de tool. Wanneer je op het pijltje naar beneden klikt, verschijnt er een menu waar je kunt klikken op ‘upgrade to plus’. Hier kun je een abonnement van $ 20,- afsluiten op ChatGPT 4. Dit is de nieuwste en betere versie van de chatbot. Vanwege de hoge vraag naar het gebruik van ChatGPT 4. is er momenteel een wachtlijst voor de upgrade naar deze versie. Schrijf je in op deze wachtlijst en je ontvangt een e-mail wanneer je aan de beurt bent om versie 4 aan te schaffen. Wil je precies weten wat de grootste verschillen zijn tussen ChatGPT 3.5 en ChatGPT 4? Dit hebben we eerder voor je uitgezocht in een blog. 

Waar gebruik je ChatGPT voor? 

Nu je weet hoe je ChatGPT gebruikt, is het ook handig om te weten waarvoor je de tool kunt gebruiken. Er zijn tal van teksten die je kunt laten genereren door de chatbot. Zo kun je bijvoorbeeld artikelen, e-mails, blogs, landingspagina’s, en onderschriften voor een social media posts laten schrijven door ChatGPT. Verder kan het je helpen met brainstormen. Heb je bijvoorbeeld een idee om een campagne te starten? Vraag of ChatGPT ideeën heeft om deze campagne uit te voeren. Er zijn tal van mogelijkheden om het dagelijks leven makkelijker te maken. Probeer verschillende dingen uit en kijk waarmee ChatGPT jou kan helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023