AIEmailwriter
2.8/5

AIEmailwriter

Versnel het schrijven van e-mails met AIEmailWriter. Kies het aantal woorden, de toon en de aanspreekvorm en laat jouw E-mail voor je schrijven. 

Home » AIEmailwriter

Heb je geen zin om een standaard e-mail te schrijven? Of moet je een e-mail versturen aan meerdere mensen? Kijk dan eens naar AIEmailWriter. Deze AI tool maakt gebruik van ChatGPT 3 om e-mails te genereren? Misschien denk je nu: kan ik dan niet gewoon ChatGPT gebruiken om deze e-mail te laten genereren? Dat kan, maar met AIEmailwriter heb je extra opties waarbij de focus ligt op het schrijven van correcte e-mails.

Pros
  • Snel een e-mail schrijven
  • Handig voor een algemene e-mail naar meerdere mensen
Cons
  • Resultaat niet altijd kloppend met Prompt
  • Maakt gebruik van ChatGPT-3
  • Niet geschikt voor persoonlijke e-mails
  • Beperkt woordenaantal
AIE-mailWriter tool
Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Voor wie?

AIEmailWriter is een AI tool voor iedereen die moeite heeft met het schrijven van e-mails. Ook is de tool handig voor het schrijven van standaard e-mails die naar veel mensen gestuurd worden. In principe kun je AIEmailWriter voor iedere e-mail gebruiken. Dit is echter niet de meest persoonlijke manier van iemand benaderen. Pas je e-mail dus altijd aan wanneer de tool niet de juiste informatie geeft.

Hoe werkt het?

Om jouw e-mail te laten genereren ga je naar https://ai-emailwriter.com/. In de balk typ je in steekwoorden het soort e-mail in dat je wilt laten genereren. Onder deze balk staan een aantal veelvoorkomende onderwerpen weergegeven als suggesties. Wanneer je je onderwerp hebt gekozen, selecteer je of de e-mail formeel of informeel moet zijn. Ook kun je het woordenaantal selecteren met een maximum van 1000 woorden. Kies daarna de toon van de e-mail: blij, droevig of neutraal. Klik op generate en jouw e-mail wordt direct geschreven.

Beperkingen

De eerste beperking van AIEmailWriter is dat deze tool gebruik maakt van ChatGPT 3. Dit is een verouderde versie van ChatGPT die minder accuraat is dan de nieuwste versie. Ook heb je een beperkt aantal mogelijkheden om jouw e-mail persoonlijk te maken. Het is mogelijk om de toon en het woordenaantal te kiezen, maar de keuze is beperkt. Ten slotte is het laten schrijven van een e-mail door AIEmailWriter geen persoonlijke benadering. Let er dus altijd op dat je deze e-mail zelf controleert en waar nodig aanpast.

De resultaten

Hoewel AIEmailWriter gebruik maakt van ChatGPT, vallen de resultaten tegen. De tool snapt de ingevoerde tekst soms niet. Tijdens het testen van verschillende prompts, was de tekst niet accuraat. Bovendien hield de e-mail zich niet aan het geselecteerde aantal woorden. Een verklaring hiervoor is dat AIEmailWriter gebruikmaakt van ChatGPT-3. Daarnaast is het laten genereren van een e-mail niet de meest persoonlijke manier. Wil je gebruik maken van AIEmailWriter, controleer en personaliseer de gegenereerde tekst voordat je hem verstuurt. 

AIEmailWriter is niet de meest ideale AI tool voor het schrijven van e-mails. Hoewel deze tool precies daarvoor bedoeld is, werkt het niet beter dan een gewone chatbot. Wel moet je bij een Chatbot zelf een uitgebreid prompt schrijven. Wil je weten hoe je een goede prompt schrijft voor ChatGPT? Lees dan deze blog. Voor het schrijven van e-mails kun je zeker gebruik maken van AIEmailWriter, maar we raden aan om altijd zelf het resultaat te controleren en te verbeteren waar nodig. 

4.0
Gebruiksgemak
3.0
Prijs/Kwaliteit
2.0
Opties
2.0
Output
2.8 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

AIEmailwriter
2.8/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023