Bing Chat
4.5/5

Bing Chat

Met Bing chat vind je gratis betrouwbare informatie met bronvermelding. Deze chatbot is veilig te gebruiken en toegankelijk voor iedereen.
Home » Bing Chat

Bing Chat is een chatbot van de Microsoft zoekmachine Bing. Daarom kan Bing Chat snel accurate informatie vinden. Dit maakt deze chatbot uniek ten opzichte van andere chatbots. Wat deze tool allemaal kan, hoe deze werkt en voor wie deze bedoeld is, leggen we je graag uit.

Pros
 • Actuele informatie
 • 24/7 beschikbaar
 • Gratis te gebruiken
 • Toegankelijk voor iedereen
 • Vermelding van bronnen
 • Beschikbaar in het Nederlands
 • Veilig te gebruiken
 • Geïntegreerd in ChatGPT 4
Cons
 • Limiet zonder account
 • Maximaal 5 berichten per keer
 • Maximaal 4000 karakters in je prompt
 • Wisselende resultaten
Bing Chat AI tool
Afbeelding gemaakt met Dall-E 3

Hoe werkt het? 

Bing Chat is zeer makkelijk te gebruiken. We geven je een korte handleiding:

 1. Ga naar https://www.bing.com/new.
 2. Klik op: ‘Begin met chatten’. Hiermee kom je in de zoekmachine van Bing.
 3. Klik in het hoofdmenu op: ‘chatten’.
 4. Stel je vraag.

Houd er rekening mee dat je maar vier vragen kan stellen zonder dat je aangemeld bent bij Microsoft. Wil je verder chatten, meld je dan aan met je Microsoft-account. Wanneer je deze niet hebt, moet je een account aanmaken. Zodra je aangemeld bent, kun je maximaal vijf vragen stellen voordat je een nieuwe chat moet openen. Wel is het mogelijk om een onbeperkt aantal nieuwe chats te starten. 

Voor wie?

Bing is de ideale chatbot voor iedereen die gratis en snel informatie wil vinden. Dit kan voor schoolopdrachten, werk of persoonlijke doeleinden zijn. Bing werkt net als iedere andere chatbot en kan dus allerlei soorten teksten voor je schrijven. 

De mogelijkheden

Met Bing Chat krijg je gratis actuele informatie omdat deze chatbot is verbonden met de zoekmachine van Bing. Daarnaast is Bing Chat geïntegreerd in de laatste update van ChatGPT 4. Daardoor is het vinden van actuele informatie nu ook mogelijk via ChatGPT. Wanneer je informatie zoekt via Bing Chat zijn de bronnen van de informatie zichtbaar. Dit is voornamelijk handig voor studenten die moeten aantonen waar de gevonden informatie vandaan komt. De tool ondersteunt meerdere talen waaronder het Nederlands. Ten slotte biedt Bing Chat de mogelijkheid om een prompt in te spreken. Dit maakt de tool ook toegankelijk voor slechtziende mensen en mensen die moeite hebben met typen. Wil je weten hoe een goede prompt in elkaar zit? Lees dan deze blog

Resultaten

Bing Chat geeft wisselende resultaten. Tijdens het testen gaf de tool soms onvolledige of incorrecte informatie. Dit kan natuurlijk voorkomen, maar heeft wel effect op de gebruikerservaring. De resultaten die wel accuraat waren, werden ondersteund door meerdere bronnen. Deze informatie was dus wel bruikbaar. Bekijk dus altijd de vermelde bronnen voordat je de informatie gebruikt. De resultaten van Bing Chat zijn veilig. Tijdens het testen hebben we een aantal prompts ingevoerd met schadelijke inhoud. De chatbot ging niet in op deze informatie. Dit maakt de Bing Chat zeer gebruiksvriendelijk voor iedereen. 

Beperkingen

Bing Chat heeft een limiet van vier vragen zonder account. Daarna moet je je aanmelden met je Microsoft account. Wanneer je ingelogd bent, zit er een maximum van vijf berichten per chat op. Daarna kun je een nieuwe chat starten met weer maximaal vijf berichten. Zo kun je wel blijven chatten. Per prompt is er een maximum van 4.000 karakters. Dit is relatief weinig wanneer je een duidelijk prompt wil formuleren. 

Bing Chat is een zeer actuele chatbot die je ook kan gebruiken met ChatGPT 4. De tool geeft antwoord op je vragen en vermeldt meerdere bronnen. Daarnaast schrijft Bing Chat allerlei soorten teksten die het dagelijks leven makkelijker maken. De tool is zeer toegankelijk voor iedereen omdat deze veilig te gebruiken is. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om een prompt in te spreken zodat slechtzienden ook gebruik kunnen maken van Bing Chat. Ondanks de beperkingen in het aantal karakters in je prompt, is Bing Chat een fijne gratis AI tool waarmee je betrouwbare informatie vergaart.

Vind gratis, betrouwbare informatie en maak je dagelijks leven makkelijker.
5.0
Gebruiksgemak
5.0
Prijs/Kwaliteit
4.0
Opties
4.0
Output
4.5 Totale Beoordeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Bing Chat
4.5/5
Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023