Is ChatGPT gratis?

Home » Is ChatGPT gratis?

Ben je benieuwd of je voor ChatGPT moet betalen? Dit is een logische vraag en daarom geven we je het antwoord op de vraag “Is ChatGPT gratis?” in deze blog. Daarnaast geven we je een korte uitleg over hoe je start met ChatGPT, zodat je aan de slag kunt met deze chatbot. Zo ben jij op de hoogte en kun je voor jezelf bepalen of ChatGPT een AI tool voor jou is.

Is ChatGPT gratis of niet?

Ja, ChatGPT heeft een gratis versie. Je start gratis met de basisversie 3.5 van de chatbot. Wil je de uitgebreide versie gebruiken? Dan moet je een abonnement afsluiten voor ChatGPT 4. Hiervoor betaal je elke maand $20,- per maand exclusief btr. Wanneer je ChatGPT 4 aanschaft, blijf je toegang houden tot ChatGPT 3.5. Je kiest met een abonnement dus zelf welke versie je gebruikt. Naast deze twee versies voor particulieren, kun je een aanvraag doen als bedrijf voor een op maat gemaakte versie van ChatGPT. Dit is handig wanneer je specifieke functies nodig hebt, zoals een chatbot voor je website die 24/7 vragen van klanten beantwoordt. 

Wat kost ChatGPT 4?

ChatGPT kost $20,- per maand exclusief btw. Met dit abonnement krijg je toegang tot alle functies die de chatbot te bieden heeft. Je maakt bijvoorbeeld gebruik van Dall-E 3, waarmee je foto’s laat genereren door AI. Ook kun je gespecialiseerde GPT’s maken, oftewel chatbots op basis van jouw behoeften. Ben je benieuwd naar alle verschillen tussen ChatGPT 3.5 en ChatGPT 4? Lees dan deze blog .

Hoe werkt ChatGPT?

ChatGPT heeft een database waarin grote hoeveelheden informatie opgeslagen is. Deze data wordt omgezet in tekst die teruggekoppeld wordt aan gebruikers die een vraag stellen of opdracht geven aan ChatGPT. Belangrijk om te vermelden is dat de data niet live geüpdatet wordt. De database wordt eens in de zoveel tijd geüpdatet, waardoor de informatie wat achter kan lopen op de werkelijkheid. Wel zit de Bing zoekmachine gekoppeld aan ChatGPT 4. Wanneer je toegang tot deze versie hebt, ontvang je de meest recente informatie van de chatbot.  

Hoe start ik met ChatGPT?

Om te starten met de gratis versie van ChatGPT, ga je naar https://chat.openai.com/. Je kunt ook de ChatGPT app downloaden in de Apple store of Google Play store. Vervolgens log je in met je Google, Microsoft of Apple account. Ook heb je de mogelijkheid om een nieuw account aan te maken bij ChatGPT door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Je kunt nu direct starten met chatten. Het duurt even voordat je gewend bent aan ChatGPT. Probeer wat dingen uit en kijk hoe de chatbot werkt. Zo word je steeds beter in het werken met ChatGPT. 

Hoelang is de wachtrij van ChatGPT 4?

Wanneer je ChatGPT 4 aan wil schaffen, moet je soms even geduld hebben. Vanwege de hoge vraag naar deze versie, kan er sprake zijn van een wachtrij. Toen wij op het moment van schrijven een Plus account aan probeerden te maken, was er geen wachtrij. Om toegang te krijgen tot ChatGPT 4, meld je je aan. Wanneer je deze versie aan kunt schaffen, krijg je een bericht wanneer je ChatGPT opent. Wil je de betaalde versie van ChatGPT op korte termijn gebruiken? Dan is het verstandig om je zo snel mogelijk aan te melden.  

ChatGPT is een chatbot die gratis te gebruiken is. Door de enorme database krijg je snel informatie over allerlei onderwerpen. Met ChatGPT 4 maak je zelfs foto’s en ontvang je de meest recente informatie. Om toegang te krijgen tot deze functies, moet je een abonnement van $ 20,- exclusief btw per maand aanschaffen. Het duurt af en toe even voordat je toegang hebt tot ChatGPT 4. Voor bedrijven is het mogelijk om een op maat gemaakte versie te ontvangen. Ons advies is om eerst de gratis versie van ChatGPT uit te proberen en je eventueel vast in te schrijven voor de wachtrij voor ChatGPT 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwe AI tools
Of je een beginner of een professional bent, met Kaggle leer je alles over data science en machine learning.
Een handige tool die meerdere AI-modellen combineert en samenwerken met teamleden gemakkelijker maakt.
Maak goedkoop professionele profielfoto's voor jezelf of je team. Kies uit verschillende stijlen, betaal eenmalig en ontvang je foto's binnen twee uur.

Alle rechten voorbehouden, AIpunt.nl - 2023